If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

World War Z se prodalo více kusů na Epic Games Store než digitálně na PS4

Aktualizovaná čísla.

Je to vlastně takový skrytý vzkaz všem vývojářům: "I když za vámi nestojí obří marketingová kampaň či nejsilnější vydavatel, vsaďte na Epic Games Store, jeho model komerčně funguje" - pokud tedy máte dostatečně zajímavou a kvalitní hru.

Šéf Saber Interactive promluvil pro PCGamesN o aktualizovaných prodejních číslech jejich World War Z, což se cení, protože moc konkrétních údajů jsme ještě v tomto směru nedostali.

Hry se za dva měsíce od 16. dubna prodaly celkově už přes 2 miliony kusů. Z toho 700 tisíc kusů PC verze na Epic Games Store, což z něj dělá nejsilnější digitální platformu, kde byla hra nabízena (na Steamu záměrně chybí).

Jinými slovy, ačkoli byla tahle zombie co-op akce celkově nejžádanější na PS4, díky součtu krabicovek a digitálek z PS Store, tak obchod Sony nestačil k tomu, aby předhonil v digitálkách Epic Games Store.

Cover image for YouTube videoWorld War Z - Accolades Trailer

"Doufali jsme, že by se hře mohlo na PC dařit, ale nečekali jsme, že to bude až takový úspěch, ani to, že platforma Epicu nám v tomto směru tolik pomůže," uvedl Matthew Karch, CEO studia.

Co se týče odporu části hráčů proti exkluzivitě jediného obchodu, to prý moc neřešili. Nevšimli si prý, že by někdo protestoval, když je nějaká hra konzolově exkluzivní, kde je potřeba koupit si konzoli za nemalý peníz, zatímco tady stačí instalace jednoho klienta do PC navíc.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

World War Z

Android, iOS, PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments