Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik Pachter nevěří, že by PS5 mohla stát méně než 499 dolarů

+ další zdroje o termínu uvedení.

O důležitosti ceny konzole a jejím dopadu na celkový úspěch či neúspěch by se daly psát romány. Na toto téma se teď vyjádřil známý analytik Michael Pachter.

Neumí si prý představit, jak by bylo možné, aby budoucí PlayStation 5 mohla stát spekulovaných 399 dolarů. A to vzhledem k nabušeným vnitřnostem, kde jednotlivé kusy hardwaru jednoduše budou moc nákladné.

Podle něj prý bude tou správnou cenovkou 499 amerických dolarů, tedy ta samá cena, za kterou Microsoft před lety přinesl Xbox One X. Řekl to v rozhovoru s moderátorem Geoffem Keighleym na E3.

Naopak nastavení startovní ceny na 599 dolarů by dle Pachtera byla veliká chyba Sony, na kterou by nejspíš těžce doplatila. Tahle varianta je ovšem nepravděpodobná, neboť výrobce hovořil o snaze o atraktivní cenovku nástupce PS4 pro veřejnost.

Watch on YouTube

Respektovaný list Wall Street Journal navíc v minulých dnech přinesl zjištění ze svých vlastních zdrojů ohledně možné době startu PS5.

Prý mu bylo různými analytiky potvrzeno uvedení konzole na trh o Vánocích 2020, tedy dříve, než o čemž před časem mluvil CEO John Kodera.

Vyloučena tedy není možnost, že PS5 zůstane až do poslední možné chvíle utajena, aby byla oznámena až relativně krátce před startem. Tedy jiná taktika, než jakou zvolil Microsoft s Xbox Scarlett, o němž mluvil mnoho let dopředu a možná si tím sám ubližuje. Podmínkou však je, aby potichu zůstali i vývojáři startovních PS5 her.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments