If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo 7 bude oslavou minulosti a budoucnosti série

První drobky.

Zakladatel série a šéf studia Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, promluvil na kulatém stolu během Nurburgring World Tour o budoucnosti Gran Turismo.

Příští díl těchto PlayStation exkluzivních závodů, který se chystá už pro PS5, má být kombinací minulosti a budoucnosti série.

"Půjde o kompletní podobu Gran Turismo," vyvrátil možnost, že by snad šlo o Gran Turismo Sport 2, původně kontroverzně přijatou odbočku se zaměřením na progaming a online hraní.

Tvůrci jsou nicméně s výsledky GT Sport spokojeni. Co se týče samotných závodů a fyziky, jednadvacet měsíců stará hra prý splnila to, co si vytyčili. GT Sport prý bylo tím, co si vždy představovali coby další krok pro sérii, který nyní stojí na pevných základech. Jinými slovy, zní to jako příslib, že ji budou dále rozšiřovat a nikoli dát do pozadí případným pokračováním.

Jak reportují GTPlanet, Yamauchi prý běžně nehraje staré díly Gran Turismo, ale nyní se k nim často rád vrací a naladil se na takovou nostalgickou notu díky GT2 a GT3. Tohle vzpomínání působí jako takový nenápadný náznak možnosti, že by snad příští hra mohla být kompilací veškerého starého obsahu.

Jisté je však jedno: zvýšený výkon PS5 prý Polyphony Digital využijí pro verzi hry pro virtuální realitu: "Nedovedu si vybavit nic jiného, co by vyžadovalo tolik výpočetního výkonu, jako právě VR. Tomuto směru vývoje hodně věřím a velmi se hodí pro závodní hry, ale záleží to na evoluci GPU i hardwaru headsetů".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo Sport

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments