If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony je na lovu studií, spekuluje se o Remedy

Třináct jich pro PS5 exkluzivity nestačí.

Je to pár dnů, co prezident zábavní divize Sony a CEO Jim Ryan prozradil japonským médiím, že zvažují sloučení některých svých interních studií či akvizice nových.

Jde o to, že potřebují vývojáře, aby pro ně dělali exkluzivní hry na PlayStation 5, které nebudou k dispozici na PC či Xboxu. Microsoft přitom poslední dobou velmi agresivně skoupil celou řadu studií, které tak mohou mít zakázáno vyrábět něco pro PS5.

"Obsah bude důležitější než kdykoli dříve," uvedl šéf Sony s dovětkem, že současných třináct first-party studií jim nemusí stačit. Hlavní strategií Sony pro PS5 totiž bude uspokojení hardcore hráčů, kteří preferují AAA tituly, pověděl Wall Street Journal.

A právě okolo tohoto tématu se točí čerstvá spekulace: jedním ze studií, o které se prý Sony uchází, mají být finští Remedy, autoři Max Payne, Alan Wake, Quantum Break a naposledy Control.

Přišli s tím PushSquare, kteří prý čerpali z vícero zdrojů. Navíc Remedy nedávno navštívil samotný Shuhei Yoshida, prezident celosvětových studií Sony.

Pakliže by k této akvizici skutečně došlo, bylo by prakticky zaručeno, že první Alan Wake vyjde pro PS4 a že případné pokračování by mohlo být PS5 exkluzivitou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments