If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

To o GTA6 v Rio de Janeiru prý bylo nepravdivé

Redaktor to vyvrátil.

Začátkem tohoto týdne jsme nejen my slintali nad možnou vizí příštího dílu Grand Theft Auto, které by se z poloviny odehrávalo v Jižní Americe.

Jenže jak se později ukázalo, prý se tato spekulace nezkládala na pravdě. Ne že by ji vyvrátil samotný Rockstar, ten se k něčemu podobnému zásadně nikdy nevyjadřuje.

Smetl ji ze stolu respektovaný redaktor a insider Jason Schreier, který patrně o hře něco ví a odporuje to zvěstem z onoho "úniku". Navíc se mu samozřejmě nelíbilo, že se v něm dotyčný autor příspěvku na Redditu odvolával na údajné známé právě v Kotaku.

Na svém Twitteru tvrdí, že když je nějaký únik až příliš podrobný (mnoho bodů o jednotlivých vlasnostech hry) a zní až přehnaně úžasně, pak v drtivé většině bývá podvrhem.

Navíc Reddit onen příspěvek o vysněném GTA6 později smazal, což opět svědčí o tom, že ho asi shledal nedůvěryhodným, resp. nechtěl pomáhat k šíření dezinformací, pokud ho autor nebyl schopen nějak doložit či prokázat.

Na druhou stranu, nic není úplně ztraceno. Stalo se už mnohokrát u podobných velkých her typu GTA či Battlefield, že se k nim objevily detaily mnoho let před vydáním, byly někým označeny za falešné, přesto se nakonec vše potvrdilo, když zmíněné hry vyšly, případně jejich DLC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments