If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Aplikace Nvidia FrameView pro měření výkonu je veřejně dostupná

+ nové ovladače a přibalení i Control ke grafickým kartám.

Zahájením prodeje GPU GeForce RTX 2060 SUPER a GeForce RTX 2070 SUPER, o čemž jsme psali zde, to zdaleka neskončilo. Rušný týden pro Nvidii pokračuje se spoustou dalších novinek.

Například vydala nové Game Ready ovladače, které přinášejí značný nárůst výkonu v DirectX 12 verzích Metro Exodus, Strange Brigade a Tom Clancy's Division 2. Více informací o zlepšení výkonu v rámci DX12 titulů se dozvíte na GeForce.com.

Tyto ovladače přidávají podporu pro nové GPU GeForce RTX 2060 SUPER a GeForce 2070 SUPER a také 3 nové G-SYNC kompatibilní monitory (LG 34GL750, HP 25mx, a HP Omen X 25f).

Při koupi vybraných modelů zákazníci obdrží hry Control a Wolfenstein: Youngblood. Oba tituly budou mít podporu ray tracingu v reálném čase a plně využijí výkon i funkce, které SUPER GPU přinášejí. Tato nabídka je nyní rozšířena i na další grafické karty GeForce RTX a sestavy nebo notebooky, které je obsahují.

Cover image for YouTube videoSuper Fast Supernatural Bundle

Pro veřejnost je také venku NVIDIA FrameView, aplikace pro měření výkonu a spotřeby (download). Grafické karty jsou kupovány s příslibem excelentního výkonu ve své třídě po alespoň 2 až 3 roky. Je tedy důležité, aby benchmark těchto karet byl přesný a pokryl všechny podstatné body včetně zobrazení počtu snímků za sekundu, času mezi snímky, spotřeby, výkonu na watt a dalších.

Doposud platilo, že nelze přesně provádět všechna tato měření v rámci jednoho nástroje nebo aplikace. Proto společnost NVIDIA přichází s FrameView, jedinou aplikací nabízející je pohromadě na jednom místě, kterou si navíc může stáhnout a využívat zdarma kdokoliv.

FrameView dokáže zaznamenat data ze všech důležitých API a prakticky všech her díky podpoře DirectX 9, 10, 11 a 12, OpenGL, Vulkan a Universal Windows Platform (UWP) aplikací.

Statistiky během hraní lze sledovat prostřednictvím integrovaného overlaye a dopad vlastního měření na výkon je naprosto minimální. Detailní a porovnatelná data umožňuje FrameView shromáždit nezávisle na výrobci. Existuje jediná výjimka: v případě spotřeby GPU od AMD udává API hodnoty mezi napájením čipu a desky místo skutečných hodnot. Pro přesné výsledky těchto GPU v jejich API je třeba kontaktovat přímo AMD.

Pro případ potřeby zobrazit nebo zaznamenat výkon GPU v reálném čase, FrameView přináší širokou škálu možností s vyšší přesností než ostatní nástroje a metody, což z něj činí univerzální nástroj pro testy výkonu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Control

PS4, Xbox One, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments