Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nejvíce prodávané konzolové hry od 1995 po současnost

S rozdělením dle platforem i celkově.

Analytik Mat Piscatella poskytl IGN přesná prodejní čísla všech konzolových her od roku 1985, kdy začal fungovat audit NPD, po současnost, přesně do května 2019.

Záměrně se jedná pouze o third-party tituly, tedy ty nepocházející přímo od výrobců konzolí, což ze seznamu vyškrtlo tituly vydané pod hlavičkou Sony, Microsoftu a Nintenda.

Pořadí na každé platformě je seřazeno dle celkových, tzn. celoživotních tržeb, nikoli dle počtu kusů.

Způsob, jakým je žebříček sestaven - že je Call of Duty rozděleno na jednotlivé podsérie - samozřejmě znamená, že pokud by se to takhle nedělalo, pak by byla celkovým vítězem first-person střílečka od Activision a nikoli otevřený svět od Rockstaru a Take 2.

  1. Grand Theft Auto 5
  2. Call of Duty: Black Ops
  3. Call of Duty: Black Ops II
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. Guitar Hero III: Legends of Rock
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2
  7. Rock Band
  8. Call of Duty: Black Ops III
  9. Call of Duty: Ghosts
  10. Call of Duty: WWII

Pokud by se vzalo v potaz pouze Nintendo, vyhrálo by tam z third-party titulů kupodivu Guitar Hero World Tour následované Guitar Hero III: Legends of Rock, Just Dance 2, Just Dance 3 a Mario and Sonic: Olympic Games (vydala Sega).

Na všech PlayStationech zvítězilo GTA 5, na dalších příčkách jsou Guitar Hero 3, GTA San Andreas, Call of Duty Balck Ops 1 a 2, Red Dead Redemption 2.

Na Xboxu je celkovou jedničkou v tržbách též GTA 5, které předstihlo CoD Black Ops 1 a 2, Modern Warfare 3 a 2, Ghosts, Black Ops a i zbytek TOP10 zde tvoří výhradně další hry z této série.

Kompletní pořadí je na IGN.

Read this next