If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dva nezvyklé multiplayerové režimy do The Dark Pictures: Man of Medan

+ videa z hraní a HW nároky tohoto interaktivního filmu.

Aby interaktivní filmy nabízely propracované multiplayerové režimy, to nebývá příliš zvykem - snad s výjimkou hraní titulů od Quantic Dream s někým blízkým na mobilu, nebo předešlé hry Until Dawn od těch samých tvůrců.

Supermassive Games oznámili, že jejich koncem prázdnin vycházející The Dark Pictures: Man of Medan bude obsahovat dvojici MP módů, což zvýší znovuhratelnost a trvanlivost hry (cross-play ale v MP není podporován).

Shared Story dovolí hrát příběhový režim společně s jedním přítelem online. Každý hráč přitom ovládá odlišnou postavu (činí za ní různá rozhodnutí) a v určitých momentech hry se jejich cesty rozdělí, takže každý z nich bude mít jinou perspektivu těch samých událostí. Jeden z hráčů například zůstane na palubě lodi a druhý se vypraví potápět za sestřeleným letadlem z druhé světové války.

Cover image for YouTube videoIan Plays Man of Medan Co-op Gameplay Like An A-Hole - (Lets Play Dark Pictures Man of Medan Co-op)

Druhý Movie Night mód je naopak lokální záležitostí, kdy si až pět lidí předává gamepad mezi sebou v jednom obvýváku. Na začátku hry si každý vybere svou postavu a střídají se dle toho, kdy je kdo na tahu. Na konci každé kapitoly hra někomu z nich udělí ocenění například za nejrychlejší reakce v mačkacích minihrách, naopak za nejpomalejší řešení situací či za přispění k zabití někoho jiného.

Tyto dva MP režimy jinak ovlivní celkovou délku hry: v samostatném režimu či Movie Night módu to bude 4 až 5 hodin, zatímco v Shared Story bude o něco kratší, zhruba 3 hodiny, protože hráči přijdou o některé scény poté, co se jejich cesty rozejdou. Další ukázky z MP módů:

Cover image for YouTube videoThe Dark Pictures Anthology: Man of Medan - Multiplayer Reveal Trailer | PS4
Cover image for YouTube video18 Minutes of Man of Medan Co-op Gameplay (Both POVs)

Tvůrci také zveřejnili na Steamu oficiální hardwarové nároky Man of Medan. Každý rok počínaje tím příštím by rádi vypustili hned dvě hry z této série.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Dark Pictures - Man of Medan

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments