Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alan Wake 2 se pokoušeli mnohokrát neúspěšně vyrobit a nevzdají to

Remedy upřímně.

Je to otázka, která tepe v hlavě každému fanouškovi od ohlášení, že vydavatelská práva přešla z Microsoftu na Remedy. Co se sérií, která v květnu oslavila deváté narozeniny, dál podniknou?

Kreativní ředitel Sam Lake na toto téma otevřeně pohovořil s IGN. Poodkryl tak, že to s případným pokračováním Alan Wake nikdy nevzdali:

"Nikdy jsme to neřekli veřejně, ale od vydání prvního dílu jsme s malým týmem zkoušeli malé koncepty, které se eventuálně měly stát Alan Wake 2. Ale pak se vždy jen přetavily v odbočku American Nightmare nebo separátní hry Quantum Break či Control."

Finské studio, o jehož převzetí se údajně uchází Sony, se pokoušelo vytvořit něco, co by mohlo nazvat pokračováním Alan Wake 2, a to i po dubnu 2016, kdy vyšel Quantum Break. Jednali o tom s potenciálními partnery, jenže nakonec získali pocit, že to není projekt, který by mohl být právě Alan Wake.

Do budoucna by v těchto snahách nechtěli polevit, ale uvědomují si, že se kvalitativní laťka za ty roky posunula nahoru a že musejí přijít s něčím opravdu výjimečným, co by bylo hodno názvu Alan Wake. Musí to prý být uděláno správně, pokud vůbec někdy.

Watch on YouTube

Read this next