Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Druhý malý teaser na Svoboda 1945

Bude prezentovaná v Německu + obrázky.

Vývojářský tým Charles Games, který má za sebou úspěšnou hru Attentat 1942, pojede na Gamescom představit svou novou připravovanou hru, Svoboda 1945 (oznámení).

Gamescom, který se koná v německém Kolíně nad Rýnem, je největší videoherní veletrh v Evropě. Svoboda 1945 bude na této akci vůbec poprvé představena široké veřejnosti. „Máme radost, že hru budeme prezentovat právě v Německu. Svoboda 1945 se dotýká komplikované česko-německé historie, takže jsme zvědaví, jak na ni bude německé publikum reagovat," říká Vít Šisler, hlavní designér hry.

Watch on YouTube

Charles Games, vývojářský tým připravující hru Svoboda 1945, sestává z vědců a studentů Univerzity Karlovy a Akademie věd a nezávislých umělců. Hra bude na Gamescomu součástí stánku CZECHINVEST umístěném v hale 03.2, číslo stánku E-059g.

Jejich předešlá hra Attentat 1942 byla vydána v říjnu 2017 a od té doby získala několik prestižních ocenění, mimo jiné „Česká hra roku 2017," „Nejlepší hra" na festivalu A MAZE 2018 v Berlíně a nominaci na IGF Award 2018 v San Franciscu.

Zatímco Attentat 1942 se odehrává za nacistické okupace Československa, připravovaná hra Svoboda 1945 se zabývá událostmi po konci 2. světové války, jako je odsun sudetských Němců, nástup komunistů k moci a kolektivizace.

Dnešních nových pět obrázků:

Read this next