Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Představen nový herní notebook Acer Nitro 5 model 2019

+ benchmarky v populárních hrách.

Tento článek je placenou inzercí.

Rádi bychom vám tímto stručně představili nový herní notebook Acer Nitro 5 model 2019.

Výrobce tvrdí, že prý byl navržen pro jedinečné herní zážitky. Postarají se o to procesory Intel Core až i7 nebo AMD A, grafika až NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, Acer NitroSense monitoring a Dolby Audio Premium. Pojďme si o každém z těchto prvků povědět něco bližšího.

Únik z reality proběhne plynulou a vysokorychlostní cestou za pomoci grafických karet NVIDIA GeForce GTX modelu až 1660 Ti. Zažijete hry s ještě většími detaily díky ostrému obrazu 17,3" nebo 15,6" Full HD displeje s panelem IPS (rozlišení 1920×1080 pixelů a poměr stran 16:9). Užijete si plynulé hraní her bez rozmazávání díky obnovovací frekvenci 144 Hz1 a době odezvy 3 ms s funkcí Overdrive. Navýšen byl poměr obrazovky k tělu na 80 % s tenkými 7,18mm rámečky1 a poskytli živé barvy díky 72% gamutu NTSC a panelu s jasem 300 nitů1.

Přiložené referenční benchmarky od Nvidia z populárních her jsou změřeny na GTX 1660 Ti s 17palcovou verzí tohoto notebooku s takřka totožnou konfigurací:

Technologie Acer CoolBoost umožňuje zvládnout chlazení i při náročném používání díky dvěma ventilátorům a dvěma větracím otvorům. Technologie CoolBoost zvyšuje rychlost ventilátoru o 10 % a chlazení procesoru a grafické karty o 9 % v porovnání s automatickým režimem.

NitroSense zase v reálném čase kontroluje a monitoruje systémové informace, teplotu a zatížení procesoru/grafiky a rychlost otáčení ventilátoru z jediného panelu. Jinými slovy, umožňuje manuálně ovládat proces chlazení a díky chladicímu systému se dvěma ventilátory přináší až 11% snížení teploty procesoru/grafické karty.

Příkazy jsou díky speciální klávese NitroSense na dosah ruky, zatímco klávesy WASD a klávesy se šipkami jsou podsvíceny, aby je bylo snadné najít. Užijte si klávesy příjemné na dotek i pohodlné ovládání díky 1,6mm zdvihu kláves. Ozvláštněte své hraní s červeně podsvícenou klávesnicí, díky které můžete hrát i v prostředí s tlumeným světlem.

Lepší zvuk vám poskytne náskok před konkurencí a hlubší požitek ze hry. Své hraní tak oživíte a vychutnáte si mocný zvuk, který vznikl skloubením technologií Waves MaxxAudio a Acer TrueHarmony. S technologií Waves MaxxAudio dosáhnete chytrého vylepšení basů, dialogu a hlasitosti®, zatímco technologie Acer TrueHarmony podtrhne celkový dojem hlubšími a bohatšími zvukovými efekty.

Strategicky umístěná bezdrátová Gigabit WiFi 5 (802.11ac) anténa a 2×2 MIMO funkcionalita zaručí spolehnutí se na silný a konzistentní signál bezdrátové sítě a dovolí plynule streamovat svá herní dobrodružství. Všechna svá periferní zařízení zapojíte díky široké škále portů, včetně HDMI 2.0, USB Type-C 1. generace a dalších.

Acer Nitro 5 model 2019 můžete zakoupit na Alza.cz za 36 990,-.

Read this next