If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Americký řetězec Walmart nařídil přestat zobrazovat násilné hry

Kvůli dvěma incidentům na jeho půdě.

Dalo by se to lehce odbýt slovy, že tohle je prostě typická Amerika se svými specifiky - stejně jako ta nastalá panika na Times Square v New Yorku po pouhých ranách z projíždějícího motocyklu. Na druhou stranu, stát se něco takového přímo u vás ve firmě či doma, asi byste se také nedivili následné reakci, že je něco takového nezbytné.

Americký řetězec Walmart nařídil svým zaměstnancům, aby okamžitě učinili kroky k odstranění zobrazování násilných her na prodejnách.

Jde o rekaci na nedávné dva incidenty, kdy právě v těchto obchodech řádili dva pomatení střelci. Nejprve 30. července jeden zabil dva zaměstnance Walmartu v Southaven v Mississippi a pak v sobotu 3. srpna zabil jiný šilenec dokonce 22 lidí ve Walmartu v Texasu.

Pracovníci retězce byli proto vedením vyzváni, aby důkladně prošli svůj obchod a dali z něj ihned pryč veškeré věci s čímkoli násilným či agresivním - tedy jak plakáty, tak třeba obrazovky nebo reklamy.

Speciální instrukce se pak týkaly odstranění dem násilných her na PlayStation 4 a Xbox One. Každá, ve které je nějaký boj či střelba (zejména third-person akce), musí zmizet. Týká se to nicméně i filmů či loveckých videí ve sportovním oddělení.

Někdo to vyfotil na Redditu, nicméně může jít pouze o dočasné opatření, protože více v tomto směru má být nařízeno do týdne.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments