Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámené Kings Bounty 2 leze do zelí Kingdom Come

První detaily, obrázky, trailer.

Na tuhle sérii fantasy tahovek, kterou už v roce 1990 založil tvůrce Heroesů, designér Jon Van Caneghem, se postupem času pozapomnělo, možná i kvůli nespočtu odboček a rozšíření.

Dnes odpoledne 1C oznámili plnohodnotné pokračování King's Bounty 2, které plánují na rok 2020 pro PC, PS4 a X1.

Debutový trailer místy působí, jako byste se dívali na Kingdom Come: Deliverance. Hra totiž možná i kvůli jeho ohromnému úspěchu značně rozšíří svůj záběr.

"King's Bounty 2 poskytne čerstvý pohled na oceňovanou fantasy sérii. Rozšíří tahové bitvy o vskutku vtahující RPG zážitek. Každý váš pohyb bude mít větší význam, od bitev po rozvoj vztahů s lidmi, které potkáte ve světě Antara," praví oficiální popisek.

Watch on YouTube

Ve hře budou hned tři hrdinové na výběr, každý s unikátním příběhovým pozadím. Vypraví se na nelineární dobrodružství do otevřeného světa vykresleného do nejmenších detailů a s hustým zalidněním. Jenže ho zmítá nebezpečí a tajemno, které ničí zemi i její obyvatele. Uprchlíci z postižených regionů proto zaplaví království Nostria, kvůli čemuž tam dojdou zásoby jídla a surovin.

Na rozdíl od českého realistického RPG tu však budete bojovat s fantasy kreaturami (hovoří se o mixu fikce a reality), které za sebou nechávají chaos a destrukci. Vaše činy prý budou mít konsekvence a ovlivníte, jestli Antara na tento konflikt v budoucnu dojede nebo nikoli. Budete postaveni před obtížná morální rozhodnutí ve filmovém zážitku, kde to nebude jen o volbách v rozhovorech, nýbrž hlavně o vašich činech. NPC na vás mají reagovat různým způsobem dle toho, jakým způsobem postupně rozvinete své vlastnosti (síla, umění, pořádek a anarchie).

V bojích prý musíte brát v potaz prostředí, přičemž tahové bitevní pole bude věrně odrážet, kde ke střetu přesně došlo. Pro taktickou pestrost najdete na bojišti různé překážky, rokle, vagóny či kopečky. Novinkou se stanou také zorné pole výhledu, překvapení uprostřed bitev nebo to, že každá armáda bude složena z unikátních jednotek se specifickými schopnostmi i vzhledem. Namísto bezejmenných žoldáků tak sestavíte armády lidí, elfů, trpaslíků, trollů atd., se kterými navodíte hlubší vztah.

Read this next