If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 33/2019

Kolik výkonu ukrývá Switch? Tenké mechaniky od Logitech. Další RTX karta?

- Kolik výkonu se vlastně "skrývá" v čipu Tegra X1, který používá Nintendo Switch? Digital Foundry se to rozhodlo vyzkoušet a přetaktovat CPU a GPU konzole. Rozdíly ve hrách jsou dost markantní.

- Výrobce Natec uvedl docela levnou dokovací stanici pro pevné disky, hodí se hlavně v případě, že vám pevných disků projde pod rukama hodně a nebaví vás je připojovat přímo k základní desce.

- Na majitele Maců, kteří by si rádi občas zahráli, myslí tvůrci nástroje Parallels Desktop. Jeho nová verze využívá grafické rozhraní Metal a podporuje DirectX 11, takže se podle autorů hodí i na hraní méně náročných her.

- Díky tchaj-wanskému webu víme s předstihem, jak bude vypadat nová řada grafických karet Evoke od MSI, která má debutovat společně s novými Radeon 5700. Design se od ostatních karet výrobce dost liší.

- Logitech rozšířil portfolio mechanických klávesnic a nové modely si zaslouží pozornost hlavně díky svému tenkému profilu. Dražší novinka G915 je navíc bezdrátová a když to nebudete přehánět s podsvícením, tak by měla vydržet dost dlouho. Jen ty ceny jsou vysoké.

- Pro Nintendo Switch se zřejmě chystá oživení SNES gamepadu, který by mohl přijít společně se SNES hrami pro tuto konzoli. Ovladač prozradil americký úřad FCC.

- Microsoft, Google a Sony již mají platformy pro cloudové (respektive streamované) hraní. V případě Sony dokonce PlayStation Now již nějaký čas funguje. Phil Spencer - šéf Xboxu - ale nečeká, že se z tohoto typu hraní stane mainstream, na to si máme ještě "roky" počkat.

- Nové SSD od Adata postavené na standardu PCIe Gen4x4 slibuje vysoké přenosové rychlosti, konkrétně čtení až 5000 MB/s. Kromě toho výrobce nabídne i 2TB variantu, zatím ale chybí cenovky.

- Nvidia zřejmě chystá další grafickou kartu a ta má být založena na jádře TU102, které jinak používá Titan, RTX 2080 Ti a profesionální Quadro grafiky. Kartu prozradil software AIDA64 a má rozšířit RTX řadu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments