Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak s offline hraním Need for Speed Heat a proč v něm chybí Toyota?

+ o policii a Switch verzi.

Po sestřihu z hraní a oficiálním oznámení se vynořily další detaily o listopadovém Need for Speed Heat.

Předně, EA nepočítají se vznikem dalších verzí hry než s těmi, které byly oznámeny (tedy PC, PS4, X1). Tak reagovali na dotazy majitelů Nintendo Switch, čili port pro tuto platformu se konat nebude. Řekl to Kevin Johnson, komunitní specialista EA pro Daily Gaming Report.

Pozitivní zpráva naopak dorazila ohledně hraní na té pověstné chatě bez internetu. Rozdíl od některých předešlých dílů, které vyžadovaly permanentní připojení.

"NFS: Heat lze hrát kompletně v offline, pokud se tak hráč rozhodne. Nicméně hraní online přinese celou řadu výhod, protože herní svět bude zalidněn jinými hráči, kteří vám mohou pomoci v odlákání a setřesení policie. Pokud jiný hráč bude více žádaný v hledáčku policie (bude mít větší úroveň heatu), rozhodnou se muži zákona jít po něm," vysvětlil producent a hlavní designér pro TwInfinite.

Tamtéž jsme se dozvěděli, že vylepšení honiček s policíí a jejich zábavnost byla jednou z oblastí, na které se vývojáři soustředili.

Vzali za základ nástroje z NFS Payback a pracovali prý na tom, aby byli policisté chytřejší, disponovali nadupanými SUV vozy Rhino a někdy jim vypomohl i vrtulník. Nejslabší policisté budou řídit Ford Crown Victoria, ti střední třídy Dodge Charger a ti nejsilnější Corvetty.

"Zbavit se policie můžete různými způsoby: ujet jim, vymanévrovat se z jejich dosahu, najít místa ke schování se, nebo když se stanete agresivním a využijete prostředí coby zbraň, čímž jejich auta donutíte k bouračce s někým nebo k nárazu do překážek. I proto věříme, že zážitek z honiček bude mnohem lepší než v minulých dílech NFS," uvedli.

Zajímavé jinak je, že to, jak vás poldové hledají, nebude postupem času klesat, nýbrž zůstane vám to po celou noc herního času. Úroveň heatu bude představovat takový násobek možné odměny a značný risk z vašeho pohledu, takže někteří hráči se mohou rozhodnout přepnout do dalšího dne, aniž by podstupovali další výzvy.

Na homepage EA jinak najdete seznam většiny ze 120 aut, které ve hře najdete, ale chybí mezi nimi Toyota Supra. Tato japonská automobilka absenci na Twitteru vysvětlila následovně:

"V NFS nebudeme, protože podporuje ilegální pouliční závody, naopak naše vozy jsou (v tomto směru nezávadném) GT Sport".

Zmíněný tweet posléze raději smazala a přišla s jiným vyjádřením, že momentálně nemá žádné plány licencovat své vozy jiným hrám než GT Sport. Na individuální dotazy, proč chybí v té či oné oblíbené závodní hře, nechce konkrétně odpovídat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Need For Speed: Heat

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments