Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DOOM Eternal má být tím nejlepším, co kdy id Software udělali

Aspoň to tvrdí.

Dlouhá dema na E3 2019 či na QuakeConu vyvolaly v hráčích nadšení, takže mají pádný důvod k sebevědomí, než hra v listopadu dorazí na trh.

"Jsme si jisti, že DOOM Eternal bude evolucí série namísto pouhé replikace toho samého, protože se snažíme posunout každou vlastnost hry na novou úroveň, ať už se jedná o technologii, design, způsob vybudování herního světa, epický rozsah či multiplayerový Battle mód," uvedl Marty Stratton z id Software pro sesterské GamesIndustry.biz.

Když prý v roce 2016 vydali DOOM, který se stal překvapivě velkým hitem, spousta lidí prý toho po nich chtěla více takového. Mohli to prý snadno udělat, raději se však rozhodli pustit do DOOM Eternal.

"Myslím, že to bude nejlepší hra, co jsme kdy vyrobili," pokračoval ředitel vývojářů v odvážné rétorice.

Zdůraznil, že už v Eternal nemohou používat ty samé triky a postupy, aby zaujali hráče. Jeho hnacím motorem v hraní prý bude snaha o to, ať se zlepší v boji a porozumění levelům. Čili bude to takový odměňující zážitek, kdy si musíte všechno vydobýt poctivou prací.

"Metoda, že bychom jen někomu dali do ruky super silnou zbraň a postavili ho do pár chodeb, které má vykosit, to už by dneska s cenovou hladinou 60 dolarů neobstálo," dodal Stratton.

Watch on YouTube

Read this next