Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Studio za Sherlockem Holmesem v ohrožení

Kvůli sporu s vydavatelem Focus Home.

Neznáme pozadí jejich smluv, nevíme, na čí straně je ve skutečnosti pravda. Pouze můžeme reportovat o něčem, na co upozornila jedna strana sporu, abyste se nedivili, že z nabídky obchodů náhle mizi vybrané detektivní adventury.

Studio Frogwares rozeslalo novinářům stížnost, že s nimi vydavatel Focus Home Interactive prý nejedná úplně v rukavičkách.

Po vypršení dohodlé distribuční smlouvy na ně údajně odmítá převést stávající obsah na všech digitálních obchodech, namísto toho raději hry jako Sherlock Holmes úplně delistují, čímž vývojáře připravuje o další zdroj příjmu z budoucích tržeb.

Frogwares proto upozorňují, že se možná ocitnou v ohrožení, jelikož jim mohou časem chybět peníze, pokud se nějak nedomluví přímo se Sony, Microsoftem a dalšími, aby bylo možné jejich hry dále touto cestou prodávat, když jsou držiteli značky i autory obsahu.

Jedná se o Sherlock Holmes Crimes and Punishments, Sherlock Holmes versus Jack The Ripper, The Testament Of Sherlock Holmes a Magrunner: Dark Pulse, zatímco nejnovějšího titulu The Sinking City se to zatím netýká.

Nyní se tedy snažit založit nové produktové stránky a zařídit opětovné vydání her, nicméně u některých starších to má být velmi nákladné kvůli aktualizaci SDK trvající měsíce. Za dvacet let existencer prý nezažili takovou obtížnou situaci, čili to nevypadá, že by s Focus Home Interactive ještě někdy chtěli spolupracovat a nejspíš budou muset najít nové partnery.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments