If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Krabicová PC verze Red Dead Redemption 2 se bohužel nekoná

Hořký dozvuk včerejšího jásotu.

Na všeobecný jásot z oficiálního oznámení Red Dead Redemption 2 pro PC navázalo hořké rozčarování, aneb tvrdý důkaz o neodvratných změnách v herním průmyslu.

Navzdory tomu, co jsme (mylně) uvedli v původním včerejším článku, bohužel nebude tato veleočekávaná hra k dispozici v tradiční krabicové PC verzi na pultech kamenných obchodů.

Že se krabicovka Red Dead Redemption 2 PC nebude konat, potvrdil dnes Eurogameru obchod Xzone, který informace čerpal přímo od domácího distributora všech titulů od tohoto studia a už včera to napsal do komentářů na svém Facebooku.

Pokud tedy ještě nedojde k nějaké změně k lepšímu, což je vzhledem k blízkosti vydání 5. listopadu spíš nepravděpodobné, k mání budou pro domácí hráče pouze digitální verze na vybraných službách (Steam až o měsíc později, aneb ukázal se zde určitý limit peněz Epicu, že delší prodlevu nedokázaly zařídit, jako u jiných titulů).

Cover image for YouTube videoRed Dead Redemption 2: What Could A PC Version Deliver?

Ostatně vše tak nějak vyplývalo už z avíza Rockstaru, kde o krabicovkách nebyla jakákoli zmínka. Určitou naději poskytovalo jen tamní uvedení GameStopu (největšího amerického řetězce s hrami), leč z formulace se zdá, že to patrně bude též jen digitálka.

Důvody pro neexistenci PC krabicovky RDR2 samozřejmě nebyly výrobcem sděleny či komentovány. Lze jen zvenčí soudit, že jeho cílem je prodat co nejvíce kusů přes vlastní aplikaci Rockstar Games Launcher, kde si ponechá 100 procent tržeb. Společně se sledováním trendů v branži, kdy čím dál více vydavatelů připravuje krabicové edice pouze pro PS4 a Xbox One verze her, protože na PC je zájem hlavně o digitální verze.

Pro srovnání, Grand Theft Auto 5 pro PC ještě v dubnu 2015 v krabicové podobě vzniklo a v České republice se stalo prodejním trhákem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments