Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

10 milionů Switch jen v Evropě

Nintendo se chlubí + UPDATE.

Je to jen telegrafická, pár minut stará zpráva, kterou zatím nedoprovodila žádná tiskovka s detaily.

Přesto se jedná o pozoruhodný úspěch, na které může být Nintendo velmi hrdé. O jeho cestu, jak hrát hry, je mezi zákazníky zase zájem.

Evropská pobočka Nintendo se pochlubila, že jen na starém kontinentu a ve Velké Británii se prodalo už více než 10 milionů kusů zařízení z rodiny Nintendo Switch. UPDATE - Prý nárůst o 30 procent oproti 2018 a o 40 procent oproti 2017.

Ve většině zemí Evropy včetně ČR dosud vládne Sony s PlayStation, ale hybridní konzole ji pomalu začíná šlapat na paty a dost možná se přiblížila na dostřel Xbox One, navzdory mnohem pozdějšímu startu Switch.

Podrobnosti o geografickém rozdělení těchto 10 milionů nejsou známy, takže nelze zjistit, kolik z toho tvoří třeba Česká republika a Slovensko.

Ve světovém měřítku je těchto 10 milionů Switch zhruba na stejné úrovni, kolik se konzole prodalo v Japonsku. Oproti tomu v USA může být nyní na nějakých 16 milionech a ve zbytku světa na pár milionech.

Celková čísla nejspíš nebudou mít moc daleko 40 milionům kusů (poslední oficiálně známý údaj je 37 milionů celosvětově), v závislosti na tom, jak moc frčel či nefrčel nový model Switch Lite v Americe.

UPDATE - V Evropě je zatím devět her, kterých se prodalo přes milion kusů: Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate, Zelda: Breath of the Wild, Pokémon Let's Go, New Super Mario Bros. U Deluxe, Splatoon 2 a 1-2 Switch. Na metu 500 tisíc kusů dosáhly third-party tituly jako Minecraft, Crash Trilogy, Mario + Rabbids Kingdom Battle a Stardew Valley.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments