Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hitman 3 nebude, raději nějaká nová značka

Prodloužení spolupráce tvůrců s Warner Bros.

Vzájemná spolupráce v minulých letech se osvědčila, potud všechno dobré, ale raději příště spolu spácháme něco jiného než opět pokračování nájemného vraha.

Tak nějak se dá chápat tisková zpráva, ve které IO Interactive a Warner Bros avizovali, že to spolu budou péct dále. Jednak kvůli talentu studia s pobočkami v dánské Kodani i švédském Malmö, tak díky respektování jeho kreativní vize ze strany vydavatele.

Jejich příštím projektem ale nebude Hitman 3, jak by se dalo čekat, nýbrž nový projekt pro příští generaci konzolí a PC, zasazený do úplně nového univerza. IO Interactive prý mají bohaté zkušenosti s vytvářením lákavých postav a světů, které si užijí hráči po celém světě, což signalizuje, že to nebude jen nějaká bokovka.

Ptáte se, proč se nekoná pokračování zavedené série a vsadí se na riskantní novou značku, které zjevně nebude dle silné licence od Warner Bros? Možných vysvětlení se nabízí několik.

Buď se Hitman 2 moc dobře neprodával, nebo je touto sérií trh přesycen, i díky pravidelnému přísunu obsahu po uplynulý rok, takže zúčastnění usoudili, že bude moudřejší ho nechat chvíli odpočinout a že větší šance na úspěch jsou s něčím úplně čerstvým. Příchod PlayStation 5 a Xbox Scarlett příští Vánoce k tomu poskytuje ideální podhoubí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Hitman 2

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments