If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 41/2019

Notebook s Ryzen a Navi. RX 5500 a headset s výdrží 100 hodin.

- Nová myš od Genesis chce bodovat modularitou, nabízí vyměnitelný levý panel, takže si můžete vybrat, jestli chcete devět tlačítek třeba na MMO nebo vám stačí tři pro střílečky. Cena je střízlivá a použitý senzor rovněž není špatný.

- Máme tu další rychlé SSD využívající možností čtvrté generace sběrnice PCIe. Tentokrát s logem značky Teamgroup. Přenosové rychlosti se mají blížit až hranici 5000 MB/s a v nabídce bude rovnou 2TB model.

- Nejnovější Radeon má za úkol konkurovat GeForce GTX 1650. Model RX 5500 nabízí výkon zhruba 5,2 TFLOPS a vyberete si z 4GB a 8GB varianty. Společně s ním uvádí AMD ještě RX 5500M pro notebooky s mírně nižším výkonem.

- Asus ROG novinka Strix Arion slouží ke snadnému vytvoření externího disku, podporuje hromadu formátů M.2 NVMe disků a slibuje přenosové rychlosti až 10 Gb/s. Samozřejmě zde najdeme RGB podsvícení.

- Nintendo se opět pochlubilo, jak se prodávají konzole Switch. Nová čísla se týkají Evropy, kde se od uvedení prodalo již více než 10 milionů kusů. Bohužel nevíme rozložení mezi jednotlivými modely.

- Nový MSI notebook se může chlubit základem postaveným na 7nm výrobním procesu. Alpha 15 totiž nabízí procesor Ryzen v kombinaci s novou grafikou Radeon RX 5500M, takže se jedná o stroj pro hraní ve Full HD, čemuž odpovídá 15,6" Full HD displej s obnovovací frekvencí buď 120 Hz nebo 144 Hz.

- Máte rádi bezdrátový headset a otravuje vás jeho nabíjení? Novinka GSP370 od Sennheiser slibuje výdrž až 100 hodin na jedno nabití. To při hraní zhruba tři hodiny denně znamená nabíjet jednou za měsíc.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments