Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pacifik v plamenech. Sledujte perfektní trailer k rozšíření Battlefield 5

War in the Pacific bude zdarma.

UPDATE 23.10. - tady je slíbený kompletní trailer, aktualizace bude zdarma dostupná už 31. října a následně v prvních dnech listopadu proběhne víkend zdarma. Zpočátku budou dostupné dvě staronové mapy Iwo Jima a Pacific Storm (remake Paracel Storm), v prosinci přibude třetí (nové uchopení Wake Island).

Watch on YouTube

Dále do hry přibudou čtyři nové základní zbraně včetně katany, kterou mohou použít obě strany konfliktu (dvě nové - Američané a Japonci), protože ji najdete pohozenou pouze na bojišti, stejně jako plamenomet. Jistotou jsou pak bonusové skiny a nová, druhoválečná letadla a tanky, i nové možnosti přivolání pomoci. Více na homepage.

Původní zpráva 21.10. - Přesně za 39 hodin odteď, ve středu 23. října v 15 hodin našeho času, se zase bude všude mluvit o Battlefieldu 5.

EA totiž oficiálním trailerem odhalí nejnovější, už páté zásadní rozšíření War in the Pacific.

Zde zatím krátký teaser:

Celé to - možná chtěně, možná nechtěně - přijde k aktuálnímu 75. výročí největší námořní bitvy z druhé světové války a dost možná největší všech dob, Battle of Leyte Gulf právě v Pacifiku.

V ní koncem října 1944 početná flotila Američanů, složená ze 700 lodí s 200 tisíci muži, porazila japonské námořnictvo poblíž ostrova Leyte na jihovýchodě Filipín. Tím bylo zahájeno jejich postupné osvobozování od okupace Japonci a hlavně tím začal soumrak země vycházejícího slunce, protože ta byla odříznuta od zásobování ropou z Indonésie. V této bitvě mimochodem také byla poprvé použita taktika kamikaze náletů na velitelské můstky na lodích Američanů. Fotky přímo z místa:

Read this next