Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Která GeForce zvládá kolik fps v Call of Duty?

Oficiální údaje od Nvidia.

Call of Duty: Modern Warfare je od pátku venku a majitelům GeForce RTX GPU nabízí skvělý zážitek ze hraní i vizuální stránku.

Společnosti NVIDIA, Activision, Infinity Ward a Beenox spolupracovaly na optimalizaci celkového výkonu a díky tomu si hráči budou moci napříč celou řadou GPU GeForce RTX vychutnat skvělou vizuální stránku při více než 60 snímcích za sekundu a při rozlišeních od 1080p do 4K.

  • GeForce RTX 2060 zvládá vykreslit 60 FPS při maximálním nastavení detailů, se zapnutým ray tracingem a v rozlišení 1080p
  • GeForce RTX 2060 SUPER zvládá vykreslit 60 FPS při maximálním nastavení detailů, se zapnutým ray tracingem a v rozlišení 1440p
  • GeForce RTX 2080 Ti zvládá vykreslit 60 FPS při maximálním nastavení detailů, se zapnutým ray tracingem a v rozlišení 4K

Lidé podvědomě vnímají vizuální podněty v každodenním životě. Pokud vidí stín, jsou z jeho pozice schopni odvodit objekt, který jej vrhá i zdroj světla. Podle ostrosti hrany poznají, zda je stín od zdroje světla vzdálen, nebo je mu naopak blízko. Všechny tyto nenápadné podněty lidé vnímají bez toho, aby o nich museli přemýšlet a jejich mozek je neustále trénován v zpracovávání těchto informací.

V prostředí videoher ovšem tyto decentní vjemy mohou chybět, protože osvětlení zde ne vždy dokáže napodobit reálné prostředí. Výsledkem je pak narušení realistického zážitku ze hry. A právě tento nedostatek pomáhá vyřešit přesnější simulace osvětlení a stínů využívající technologii ray tracingu. Díky tomu umožní nové Call of Duty hráčům se do hry patřičně vžít.

Watch on YouTube

Call of Duty patří mezi nejrozsáhlejší herní série na světě a nový přírůstek se zařazuje po bok AAA titulů využívajících ray tracing pro vytvoření realistické vizuální stránky. To jen dokresluje sílu, kterou tato technologie nabírá v rámci herního ekosystému.

Tým autorů Call of Duty patří mezi nejlepší ve svém oboru a proto neustále hledá cesty, jak posunout technologické limity a umožnit svým hrám dosáhnout realističtější vizuální stránky. Ray tracing je skvělým způsobem, jak toho dosáhnout. Ray tracing v reálném čase mění způsob, jakým jsou hry vytvářeny a dramaticky vylepšuje úroveň jejich grafického zpracování.

Kompletní průvodce výkonem a nastavením grafiky pro Call of Duty: Modern Warfare najdete zde. Nezapomeňte si také stáhnout nové ovladače, určené i pro The Outer Worlds.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Modern Warfare

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments