Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Optimalizace pro PS5 součástí Watch Dogs Legion

Změna cílení hry + více o odkladech od UbiSoftu.

Když bylo ve čtvrtek odloženo Watch Dogs Legion, věděli jsme jen, že namísto března nově míří na druhou polovinu roku 2020.

UbiSoft dodatečně přiznal barvu s podobnějším vysvětlením. Nejde mu totiž jen o nedopadnutí jako Ghost Recon Breakpoint s mizernými prodeji.

Rozhodl se totiž změnit cílení třetího dílu Watch Dogs i na PlayStation 5 a Xbox Scarlett. Jinými slovy, buď se z nich stane až startovní hra pro nové konzole, nebo vyjde koncem léta pro PS4/X1/PC a za pár měsíců později dostane lepší verze pro příští generaci konzolí.

Uvedl to finanční šéf výrobce Frédérick Duguet se slovy, že onen odklad "umožní všem odsunutým hrám, tedy i Rainbow Six Quarantine a Gods and Monsters, aby byly optimalizované pro příští generaci konzolí".

Zároveň zdůraznil, že vývoj Watch Dogs odsýpá pěkně dle plánu a že kdyby prý tým chtěl, nebyl by problém dodržet ten původně slíbený březen.

Předseda představenstva Yves Guillemot dále ujistil, že je k odkladu nevedla ani snaha o vyhnutí se silné konkurenci ze strany ostatních titulů na jaře: "Naše plány s release-listem se různě vyvíjí z různých důvodů, vždy se snažíme, aby tvůrci ze získaného času navíc něco vytěžili. Jde o naši strategii po mnoho let a osvědčila se být velmi efektivní. Situace s Ghost Recon nám říká, že nemůžeme dělat výjimky, zvlášť když se pokoušíme o inovace vyžadující komplexní optimlizace".

V příštím fiskálu UbiSoftu se krom zmíněných tří her objeví také progamingovka Roller Champions a dvojice ještě neohlášených AAA titulů, z nichž jedním by měl být Assassins Creed (nepotvrzeno). O osudu Skull and Bones není nic známo, patrně spadl až do dalšího fiskálu po dubnu 2021.

Read this next