If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Inovovaný Nvidia Shield TV představuje budoucnost streamované zábavy

Nový model i s českou cenou.

Společnost NVIDIA představila novou generaci SHIELD™ TV, se kterou se opět posouvají možnosti zařízení pro streamování multimediálního obsahu. Nabídne zábavu při sledování oblíbených filmů a pořadů, hraní her i funkce využívající AI. Ceny začínají na 4 199 Kč.

Dva nové modely - SHIELD TV a SHIELD TV Pro - jsou osazeny procesorem Tegra® X1 +, který poskytuje až o 25 procent vyšší výkon než jeho předchůdce. Streamery podporují Dolby Vision pro mimořádně živé snímky a Dolby Atmos pro skvělou kvalitu zvuku. Dokáže využít funkce založené na AI k upscalování HD videa do 4K rozlišení, čímž dosáhne dramaticky vyšší kvality zobrazení.

„Nové modely představují pro SHIELD velký krok vpřed. Od svého zavedení před pěti lety toto zařízení neustále přináší do vašich obývacích pokojů přelomové inovace," řekl Jeff Fisher, seniorní viceprezident PC divize společnosti NVIDIA. "Ve své třídě novinky nabídnou nepochybně nejlepší zábavu, podporovanou technologiemi Dolby Atmos, Dolby Vision i náš pokrok v používání AI ke zlepšení přehrávání streamovaného videa.

Doplňky SHIELD nabízejí možnosti, které mají potenciál zaujmout každého. Od příležitostných uživatelů po fanoušky multimédií a her. SHIELD TV má štíhlý, nenápadný design, který snadno splyne s ostatními multimediálními zařízeními nebo jej za ně lze jednoduše schovat. Má také gigbitový ethernet a dvoupásmové Wi- Fi pro bleskově rychlé připojení.

SHIELD TV Pro je založen na ikonickém elegantním designu předchozí generace a dodáván s vyšší kapacitou paměti a úložného prostoru. Má také o dvojici USB portů více pro provozování Plex Media Server a připojení vysokokapacitních pevných disků nebo jiných zařízení USB.

Oba modely jsou dodávány s inovovaným dálkovým ovladačem, napájeným dvěma AAA bateriemi, který je vybaven tlačítky s podsvícením aktivovaným pohybem, zabudovaným lokátorem pro případ ztráty a mikrofonem pro hlasové vyhledávání.

SHIELD opět běží na Android TV™ a poskytuje prostřednictvím Google Play přístup k více než půl milionu filmů a pořadů a nabídce čítající přes 5 000 aplikací a her. Asistent Google umožňuje uživatelům rychlý přístup k zábavě, ovládání chytrých zařízení nebo vyhledávání informací prostřednictvím hlasových pokynů. SHIELD nyní podporuje „rutiny" - pomocí jednoho příkazu provede Google Assistant několik úkolů.

„NVIDIA posouvá hranice domácí zábavy a sledování mediálního obsahu," prohlásila Shalini Govil-Pai, seniorní ředitelka produktového managementu pro Android TV společnosti Google. „Díky spojení Dolby Vision a Dolby Atmos s Android TV se mohou majitelé nových přehrávačů SHIELD TV těšit na bezkonkurenční zážitek, který dobře reprezentuje bohatý obsah a možnosti naší platformy."

Dolby Vision zajistí neobvykle živé zobrazení obsahu - vysoký jas, kontrast, jasné barvy a jemné detaily, které propůjčují filmům čistý obraz. Barevné podání díky této technologii přinese dramatický kontrast se světlými místy až 40x jasnějšími a černými plochami až 10x tmavšími. Dolby Atmos představuje krok vpřed v oblasti prostorového zvuku, který posluchači nabídne zážitek ze zvukových efektů, které se pohybují okolo něj. Díky realistickému ozvučení se posluchači budou cítit, jako by byli uvnitř akce.

NVIDIA je přední společností na poli AI, z čehož může SHIELD těžit. Nabízí díky tomu funkce, které v konkurenčních zařízeních chybí. Kromě integrovaného propojení s Google Assistant a Amazon Echo využívají nové streamery AI upscaler k oživení obsahu. Je trénovaný na hluboké neuronové síti a umožňuje majitelům SHIELD sledovat obsah v 720p a 1080p rozlišeních převedený do 4K.

SHIELD se může pochlubit nejširší škálou herního obsahu na streamovacím multimediálním zařízení s podporou hraní v cloudu, lokálního streamování a náročných nativních her. Hráči si mohou v beta verzi služby GeForce NOW ™ užít stovky podporovaných her, včetně mnoha v současnosti populárních titulů, jakým je například Fortnite.

SHIELD TV a SHIELD TV Pro jsou nyní k dispozici v USA, Kanadě a vybraných evropských zemích. Cena SHIELD TV je 4 199 Kč v České republice a 159 € na Slovensku. SHIELD TV Pro se 3 GB paměti a 16 GB úložného prostoru je k dispozici za 5 699 K4 v České republice a 219 € na Slovensku. Další informace jsou k dispozici na homepage.

Cover image for YouTube videoNew Nvidia Shield TV 2019 Unboxing

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments