Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V offline si s Diablo 4 neškrtnete, zvažoval se third-person pohled

+ datum vydání, nové video o mobilní odnoži Immortal.

Po pátečním oficiálním oznámení a víkendových 19 screenshotech z Diablo 4 se objevily další dozvuky.

Ten první nikoho nepřekvapí: stejně jako v případě minulého dílu si ani tentokrát nezahrajete na té pověstné chatě bez signálu a připojení k internetu.

Angela Del Priore, hlavní designérka, k tomu pro GameSpot pověděla následující:

"Diablo 4 nebude podporovat offline režim. Ale jak jsme uvedli dříve, nic vás nebude při hraní nutit k tomu, abyste zakládali skupinu, klidně můžete hrát samostatně a v dungeonech vás nikdo nebude rušit, protože jsou soukromé. Stejně tak úkoly z kampaně zůstanou pro sólo hráče privátní."

Čili ačkoli budete opět potřebovat permanentní připojení k internetu pro singleplayer, pokud jste asociálové, hra vás nebude otravovat nějakými snahami o spojení s ostatními živými hráčí. Ten samý princip jako v sedm let starém Diablo 3, takže žádný důvod k sepisování petic či odboji.

Dále - Diablo 4 dle slov vývojářů rozhodně nebude hotovo v nejbližší době. Čili zapomeňte na zavádějící informace, které psaly některé domácí servery ohledně údajného vydání příští rok, nic takového se určitě konat nebude. Nejdříve někdy ve 2021, i to by byl úspěch.

Zajímavé jinak je, že hlavní grafik Matt McDaid přiznal, že během pre-produkce Diablo 4 experimentovali s plnohodnotnou third-person kamerou, něco jako v Dark Souls či god of War. Nicméně pak se rozhodli vrátit ke klasickému isometrickému pohledu na dění, který je s touto sérií neodmyslitelně spjatý a hodí se pro ni nejlépe.

Blizzard také na BlizzConu 2019 letmo zavadil o mobilní odnož Diablo Imomrtal, která před rokem tak naštvala fanoušky. Předvedl z ní dvě minuty nových lokalit, předmětů a událostí, ale stále zůstává bez termínu (určitě se objeví dříve než Diablo 4):

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo IV

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments