Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Profesionální hráč se rozbrečel po zabanování ve Fortnite

Epic má dvojí metr.

Ostuda. Jinak na první pohled nelze nazvat chování profesionálního hráče ve Fortnite, který používal tzv. aimbota pro pomoc s mířením, ačkoli celá situace je trochu zamotanější.

Jarvis Kaye, známý jako FaZe Jarvis a člen progamingového FaZe Clanu, byl natrvalo zabanován Epicem za podvádění s cheatovacím softwarem při přihlášení na alternativní účet ve hře.

Všimla si toho mainstreamová média jako Sky News, která zdůrazňují, že výrobce nic takového nedovoluje, protože to poskytuje neférovou výhodu nad ostatními hráči.

Konec své kariéry tento mladík v omluvném videu upřímně obrečel, což vidělo přes šest milionů lidí. Zdůvodnil to tím, že mu nedošlo, že bude zabanován na doživotí, když natočil jen pro zábavu pár videí ze sólo a Playground módu s aimbotem.

Watch on YouTube

"Máme nulovou toleranci vůči použití cheatů, jelikož to kazí hru všem ostatním, kteří hrají férově," prohlásil Epic pro Polygon.

Nicméně objevují se hlasy, že jeho rozhodování v těchto kauzách je přinejmenším divné a s dvojím metrem, protože někteří jiní hráči byli zablokováni jen na dva týdny, když přitom použili cheaty během kvalifikace na světový šampionát ve Fortnite, což se zdá být mnohem horším proviněním.

Dle mnoha příznivců YouTubera by se možná mělo rozlišovat, jestli cheaty používá nějaký obyčejný "noname" člověk, nebo autor obsahu na YouTube s miliony odběratelů, kterému tím de facto ovlivní zdroj přímu. FaZe Jarvis je prý pouhým dítětem, které teď pyká za hloupost, když má přitom čistý trestní rejstřík z minulosti.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fortnight

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments