If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last of Us 2 ani jiné exkluzivity v den premiéry na PlayStation Now nebudou

+ propojení Days Gone s Death Stranding.

Sony bude nadále vnímat vlajkové first-party exkluzivity s náležitým respektem, jaký si zaslouží. Berou je jako něco speciálního a hodnotného, čemu hodlají věnovat tu největší péči, aby jejich vydání proběhlo čistě (čtěte: klasickým "staromódním" způsobem).

Jinými slovy, nebude kopírovat přístup Microsoftu, který dost kanibalizuje prodej xboxových exkluzivit tím, že je hned v den startu umístí na službu Xbox Game Pass. Tudíž lidé mohou mít například novinky jako The Outer Worlds v plné verzi na měsíc za dvě stovky korun, namísto aby za ně platili plnou cenu patnácti stovek pro "vlastnictví" hry natrvalo (zbytečné), z čehož obchody nejsou vůbec nadšené.

Ujistil o tom CEO Sony Interactive Entertainment v interview pro GamesIndustry.biz:

"Nebudeme dávat hry jako The Last of Us 2 na službu s měsíčním předplatným typu PlayStation Now. Aspoň ne prozatím. Jedná se o rychle se vyvíjející a měnící se oblast trhu, ale v tuto chvíli raději dáme energii na to, abychom ze startu exkluzivit jako God of War, Spider-Man či The Last of Us 2 udělali masivní zábavní událost."

Jim Ryan nevyloučil, že se jejich přístup v budoucnu může změnit. To, co provedli s PlayStation Now v poslední době (snížení ceny o polovinu, díky čemuž přibylo padesát procent uživatelů + zařazení velkých her do nabídky jako GTA5 atd.), si prý ještě před dvanácti měsíci neuměli vůbec představit.

Letos prý také investovali do sedmi nových datových center pro Skandinávii, Itálii a Španělsko, čímž pokryli celou západní Evropu, aby tam všem zajistili dobrou konektivitu na PS Now. Akvizice studií Sony nevyloučila, ale nechce do toho jít tak bezhlavě jako Microsoft, spíš si počká na vhodné příležitosti.

Částečně související zprávou je vypuštění Days Gone patche 1.6, který do této dubnové hry přináší některé věci vypůjčené z Death Stranding.

Podrobnosti o tom, kde tyto nové věci sehnat, či jiných úpravách hry, ve výčtu změn zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Days Gone

PS4, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments