If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Take 2 chystají nejsilnější lineup všech dob, Outer Worlds překonalo očekávání

+ GTA5 na 115 milionech, čísla Borderlands 3.

Take 2 se poslední dobou velmi dařilo. Zásadní novinu ještě nesměli vyklopit na rovinu, ale je to po čtení mezi řádky naprosto jasné, ani to nelze interpretovat jakkoli jinak:

V přípravě musejí být pokračování sérií jako Grand Theft Auto, Mafia, BioShock, Civilization, XCOM, NBA a další.

"Momentálně máme vůbec nejsilnější lineup vyvíjených her v naší historii, včetně pokračování našich největších sérií, i vzrušující nové značky. Aktivně investujeme do rozvíjejících se trhů, platforem a obchodních modelů, tudíž jsme v báječné pozici, abychom těžili z pozitivních trendů v branži a vygenerovali další růst i větší ziskovost v dlouhodobém měřítku," pravil tento vydavatel na fiskální konferenci.

Grand Theft Auto 5 už bylo vyexpedováno na trh 115 milionů kusů a nazváno must-have titulem pro každého staršího osmnácti let. Dle slov CEO Strausse Zelnicka je prý úžasné, že hra původně vyvinutá pro předešlou generaci konzolí je považována za standard kvality i po šesti letech.

Zářijových Borderlands 3 se prodalo celosvětově již 7 milionů kusů a bylo vyzdviženo jejich kladné přijetí mezi hráči. NBA2K20 je žádanější než předešlý ročník se zatím 6 miliony kusů. Konzolové Red Dead Redemption 2 je zase na 26,5 milionech kusů (stav ke konci října, bez PC verze).

Speciální zmínku si zasloužilo nové sci-fi RPG The Outer Worlds, které Take 2 potvrdili coby komerční a kritický úspěch (vědělo se od října), který překonal jejich očekávání. Počet kusů ale nesdělili, jen že odkládají Switch verzi na první čtvrtletí 2020.

GTA Online má prý před sebou další růst, když se předpokládá, že jim vynese ještě více než před rokem. Útrata hráčů za DLC do titulů od Take 2 tvoří 45 procent z celkových objednávek, zatímco digitální plné verze v kombinaci s přídavky zajistily již dokonce 73 procent (meziroční nárůst o 63 procent).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Outer Worlds

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments