Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC verze Death Stranding věrná Steamu

Nezvyklý "kamarádšaft"?

Když Hideo Kojima před rokem během světového turné navštívil Gabe Newella v centrále Valve v Bellevue ve americkém státě Washington, jejich rozesmáté fotky naznačovaly, že tohle bylo něco jiného a více než obyčejné obchodní setkání. Skoro by se z toho dalo vyvodit, že tihle dva mohou být něčím jako přátelé.

Není tedy divu, že se slavný designér nenechal zlákat vidinou balíku peněz od Epicu za exkluzivitu a rozhodl se pro řešení, které poslední dobou u většiny áčkových her není ani trochu běžné. Je však tím nejlepším pro dobro samotné hry, její popularitu i prodeje, když asi Kojima Productions další finance po injekcích od Sony a dalších investorů k životu nutně nepotřebují.

Čili Death Stranding pro PC vyjde v ten samý den na Steamu a na Epic Games Store. Nebude žádná exkluzivita Tima Sweeneyho ani umělé zdržování na dominnatní platformě Steamu, jako tomu je třeba u prosincového Red Dead Redemption 2 PC.

Vydavatel 505 Games v tom asi poslední slovo neměl, nebo je klidně možné, že se trochu poučil ze situace u srpnového Control. Tehdy sice inkasoval od Epicu tučnou částku, která mu ihned pohodlně vrátila investice do vývoje a Remedy, leč hra na to navzdory své kvalitě dost doplatila nižším odbytem a známostí (aspoň prozatím, než bude na Steamu).

Přesné datum Death Stranding na PC (ani HW nároky) stále neznáme, nadále platí to léto 2020. Cena je stanovena na standardních 60 eur.

Nahození možnosti předobjednávky na Steam přesně v době, kdy vychází PS4 verze, je krajně nezvyklé, nejspíš si od toho Kojima slibuje nabuzení většího zájmu u PCčkářů, aby tahle nová značka snáze prorazila a věděl o ni každý.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Death Stranding

PS4, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments