If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Death Stranding prý menší premiérou než God of War, ale větší než Days Gone

+ parodie od TMBK, rozbalování PS4 Pro limitované edice.

Insider a analytik Benji-Sales se pokusil o zasvěcený odhad odbytu Death Stranding za úvodní den prodeje, čili za pátek 8. listopadu.

Podle jeho zjištění se krabicovka v USA prodávala lépe než Days Gone (srovnatelná PS4 exkluzivita a též nová značka). Ale naopak hůře než God of War či Spider-Man, což je asi pochopitelné vzhledem k známosti těchto zavedených sérií.

Patrně čerpá z interních informací od nějakého velkého řetězce, protože jeho minulá slova o výsledcích The Outer Worlds se později oficiálně potvrdila.

Benji-Sales dodal, že Death Stranding by dle něj mělo být zásadním hitem a že za úvodní měsíc by se ho v USA mohlo krabicově prodat více než milion kusů, ačkoli v sobotu prý šel odbyt rapidně dolu. Upozorňuje, že zatím je brzy na dělání nějakých závěrů.

Riziko tedy zjevně spočívá v tom, pokud by hra neměla tzv. "dlouhý ocas" prodejů, čili pokud by si ji pořídili jen fanoušci Kojimy a neoslovila tolik masové publikum (resp. pokud by ho odradily některé negativní recenze, jako třeba na IGN, narážející na simulátor chození v prázdném světě).

To si ji u nás asi všimlo, aspoň se o to pokusil grafik a autor populárních politických koláží TMBK alias Tomáš Břínek, který svou parodii vestavěl na podobnosti námětu s Poštou pro tebe.

K Death Stranding se ještě váže rozbalování limitované edice PS4 Pro:

Cover image for YouTube videoINSANE DEATH STRANDING SPECIAL EDITION UNBOXING

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Death Stranding

PS4, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments