Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rockstar potvrdil hru s otevřeným světem pro next-gen

Co zatím víme?

Je to samozřejmě jen taková formalita. Nebo by snad bylo vůbec možné, aby studio, které prodalo 115 milionů kusů předešlého dílu (Grand Theft Auto 5), nedělalo pokračování toho samého na PlayStation 5 a Xbox Scarlett?

Také to krásně ladí s pátečními fiskálními výsledky Take 2, kteří GTA6 nepřímo naznačily.

Ano, Rockstar Games oficiálně na svých stránkách potvrdili, že připravují nějakou obrovskou hru s rozlehlým otevřeným světem, točící se kolem silných postav, pro příští generaci konzolí.

Stalo se tak formou inzerátu do pobočky Rockstar North.

Hledá se v něm zkušený a talentovaný inženýr s prací na AAA titulech, který bude vyvijet pokračilý animační systém právě ve výše zmíněném žánru.

"Jsme globálním týmem programátorů a výzkumníků, kteří spolupracují, aby posunuli hranice animací postav na hardwaru příštích konzolí," píše se tam.

Pochopitelně to první, co se vkrade na mysl, je Grand Theft Auto 6. Klidně to může být i spekulovaný nástupce L.A. Noire či Bully, byť to nebyly nějaké bestsellery, o nichž mluvili Take 2.

Nedávno vešlo v povědomí, že s Rockstarem spolupracuje studio Ruffian Games, autoři Crackdown 2, kteří částečně pomohli také s Manhunt či GTA.

Celé to také mimochodem znamená, že GTA6 (neboli "Project Americas") bude logicky cíleno až na PS5 / Xbox Scarlett, tedy nikoli na již zestárlou současnou generaci konzolí, jako tomu bylo minule na konci éry PS3/X360 s GTA5. Otázkou zůstává, kdy by mohlo být pokračování hotovo, když se teprve nyní hledá vývojář na tuto pozici.

Letní spekulace o GTA6 zasazeném do Rio de Janeira byly bohužel nepravdivé.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments