If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zrada pro předplatitele EA Access, nezkusí si Star Wars Jedi: Fallen Order

Černý puntík pro EA, naštvaní hráči mají jasno.

Když už se zdálo, že reputace Electronic Arts se postupem času zlepšuje, přišlo dnes zase něco, co řadu lidí pořádně naštvalo.

Představte si, že si koupíte službu EA Access za 30 dolarů (u nás jen 599 Kč) na rok dopředu hlavně kvůli tomu, abyste si mohli v předstihu zahrát úvodní úseky (taková větší dema) z plných verzí novinek od EA, kterých popravdě řečeno ani tolik není.

No a teď, zrovna v době, kdy na službu dorazit bez debat nejlákavější hra od této firmy letošního roku, se dozvíte, že nic nebude. A jako odškodné dostanete jen pár skinů a robotího kamaráda, což zní trapně.

"Rozhodli jsme se nenabídnout předčasný přístup ke Star Wars Jedi: Fallen Order v rámci Play First Trial. Namísto toho členové EA Access obdrží exkluzivní kosmetické věci," oznámili EA na Twitteru.

Důvod, který je k tomu vedl, spočívá v údajné snaze o redukci risku spoilerů. Jak známo, LucasArts jsou v tomto směru velmi citliví a cokoli oficiálně licencovaného na motivy Hvězdných válek, co toto univerzum rozšiřuje i pro nehráče, střeží pod pokličkou až do poslední chvíle. Možná i proto je uvolnění embarga na recenze stanoveno až na den vydání, na páteční šestou hodinu ranní.

Samozřejmě, rozezlení hráči mají o své pravdě jasno. Podle nich to je pouze velmi chabá výmluva, protože u jiných příběhových her jako Need for Speed Heat, Mass Effect Andromeda či Anthem podobné zkušební verze normálně existovaly a ničemu to nevadilo.

Ti ostřejší se rovnou navážejí do EA, že se prý mají bát poskytnout zkušební verzi hlavně kvůli lineární povaze hry, která může omrzet a demotivovat od koupi plné verze, což by nabouralo plány vyexpedovat šest až osm milionů kusů hry (do března 2020). Nebo kvůli její délce, pokud by desetihodinový přístup na EA Access mohl někomu dovolil dohrát dost daleko. Jak však víme z předčasných dojmů z hraní, krátkostí Fallen Order rozhodně trpět nebude, krom toho tohle by šlo řešit zamčením na úvodní planetu apod.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars Jedi: Fallen Order

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments