If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox Game Pass umožní streamování z Project xCloud už s 50 hrami

+ podpora DualShocku, datum PC startu, přidání Zaklínače 3 atd.

Jen dvanáct startovních her na Google Stadia? Microsoft na ně dá zapomenout díky obdobné službě pro streamování her, Project xCloud, která vypadá mnohem zajímavěji.

Předně, je na ni už 50 velkých her, které lze hrát na vašem mobilu či tabletu, tedy několikanásobně více než aktuálně na Stadia.

xCloud je dostupný zatím jen v preview-verzi pro vybrané testery, přičemž jich prý bylo pozváno mnohem více než dosud. Na PC bude služba dostupná někdy v roce 2020.

Zásadním oznámením je, že xCloud bude propojen s předplatným Xbox Game Pass. Čili už beztak velmi výhodná služba, díky níž můžete hrát plnou verzi třeba The Outer Worlds za pár stovek měsíčně (pro nově zaregistrované jen za 25 korun), se stane ještě atraktivnější.

Zatím to nebylo stoprocentně a na plná ústa potvrzeno, ale z formulací se zdá, že si lidé zřejmě budou moci vybrat, zda si hru stáhnou do konzole nebo zda ji budou streamovat. Což se hodí a dává smysl zvlášť pro objevování dosud neznámých titulů, které člověk dostane "zdarma" v balíku her v rámci předplatného, nemusel o nich dříve slyšet, ale mohou být jeho šálkem kávy.

Cover image for YouTube video

Microsoft k tomu na dotaz řekl: "Rok 2020 dovolí hráčům streamovat z xboxového cloudu hry, které už vlastní z dřívějška nebo si je teprve koupí. Hráči si budou moci zahrát či objevit nové hry odkudkoli. To je vše, co zatím můžeme říct. Chceme hráčům nabídnout možnost volby, jak budou streamovat z cloudu".

Další velkou věcí je přidání podpory DualShocku 4, tedy ovladače původem z PS4, a možnost použít Project xCloud v dalších zemích světa, jako je třeba západní Evropa (během 2020, ČR ve výčtu chybí).

Poslední související novinkou je přidání mnoha dalších velkých her na Xbox Game Pass do letošních Vánoc.

O RAGE 2 se už vědělo z minulých dnů, takže hlavní zprávou je zde Zaklínač 3 (týká se však jen konzolového Game Passu, nikoli PC verze), Remnant: From the Ashes, Age of Wonders: Planetfall, LEGO: The Ninjago Movie Videogame či Darksiders 3.

Během 2020 se pak služba rozroste o další hry, jako série Final Fantasy, Streets of Rage 4, Tekken 7 a řadu indie kousků. Naopak ke konci listopadu zmizí Football Manager 2019, GRID 2 či Abzu.

Cover image for YouTube videoXbox Game Pass - X019 - Announcing New Games

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments