Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xboxová konzolová exkluzivita Tell Me Why o osudu transsexuála

+ už ne po epizodách.

Life is Strange 2 se přiliš neprosadilo a bylo kritizováno za zpoždění epizod, vývoj Twin Mirror pro Bandai Namco provází problémy, tak proč se nedomluvit s Microsoftem, když se s ním čím dál více peče ohledně umísťování her na Xbox Game Pass?

Nově oznámená konzolová xboxová exkluzivita, adventura Tell Me Why od francouzského studia Dontnod je stejně jako Life is Strange 2 o sourozencích (zřejmě oblíbený námět scénáristy?).

Ale na rozdíl od něj vyjdou všechny tři epizody naráz v létě 2020 pro PC a Xbox One, aby se předešlo nepříjemnostem okolo zdlouhavého čekání na pokračování příběhu v další epizodě.

Mediální pozornost bude hra poutat kvůli tomu, že vypráví částečně o transsexuálovi. Vývojáři kvůli tomu úzce spolupracovali s LGBTQ skupinou GLAAD, aby šlo o "autentickou reprezentaci trans zážitku i unikátního multidimenzionálního charakteru".

Watch on YouTube

Také poděkovali Microsoftu za plnou podporu tohoto odvážného kroku, otevřenosti a plnohodnotné identity postavy bez klišé a mediálních zkratek. Vytvořením titulu, kde je transsexuál hlavní postavou, prý posouvají laťku pro budoucí zahrnutí těchto věcí do her.

Jádrem hry z malého města na Aljašce bude speciální pouto mezi sourozenci, chlapci a dívce (oba ovladatelní během hraní půl na půl). Během příběhu budou vzpomínat na rozdílné události ze složitého dětství a vyberou si, čemu hodlají věřit.

Rozhodnutí hráče ovlivní, jak silnou vazbu budou mít mezi sebou chlapec s dívkou (oba ovladatelní ve hře půl na půl) a tím ovlivní jejich budoucí život.

Read this next