Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Half-Life: Alyx už je oficiálně potvrzeno

+ vyvráceny drby o jiných hrách.

UPDATE - Pokud někdo nehacknul účet Valve na sociálních sítích, jako se to stalo nedávno Take 2 či dříve v souvislosti s dalším Left 4 Dead, pak je to pravda.

V noci na dnešek oficiálně potvrdili Half-Life: Alyx - prý jejich vlajkovou VR hru. Představí ji dokonce už tento čtvrtek v 19 hodin středoevropského času!

Původní zpráva 18.11. - Stát se toto skutečností, Valve by už nebyli terčem nenávisti fanoušků, že poslali slavnou FPS sérii k šípku kvůli soustředění se na lukrativnější onlinovky a Steam.

Na druhou stranu, stejně by si takovou hru zahrál jen nepatrný zlomek z vás s patřičným vybavením, čili vlastně by se nic moc nezměnilo.

Údajně má být 12. prosince letošního roku na The Game Awards oznámena nová VR hra Half-Life: Alyx. Bylo by to docela příznačné, protože série Half-Life bude mít zítra už 21. narozeniny, byť Valve nemají ve zvyku výročí nijak slavit.

Vyplynout to mělo z přepisu rozhovoru mezi moderátorem Geoffem Keighleym, spoluautorem Team Fortress 2 a ještě jednou osobou. Vydání prý je plánováno na březen 2020.

Když se jich optali, zda by mohla existovat verze hry funkční bez VR headsetu, prý by vývojáři něco takového chtěli udělat, co by se dalo ovládat myší a klávesnicí, ale celý projekt prý začal jako prozkoumávání možností virtuální reality.

Valve to oficiálně nekomentovali, jen dříve uvedli, že letos vydají vlajkovou VR hru.

Co naopak bylo smeteno ze stolu, je jiná spekulace. Dle ní měly být na nadcházejících The Game Awards ohlášeny nové hry od studií Platinum Games, Campo Santo a From Software.

Čerpáno zde bylo přímo z oficiální stránky akce, leč později se ukázalo, že šlo o pouhou chybu správce webu, původně článek lákající na TGA v roce 2017. Tehdy na akci zažily premiéru hry Sekiro, In the Valley of Gods a Bayonetta 3.

Čili doufat v představení Elden Ring je možné, ale nestojí to na žádných reálných základech.

Read this next