If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS5 se nebojíme, jsme posedlí našimi zákazníky, říká Microsoft

Dozvuky z X019 i o schování her na Scarlett a podpoře starých Xboxů.

Akce X019 koncem minulého týdne v Londýně samozřejmě poskytla příležitost k poklábosení s čelními představiteli herní divize Microsoftu. Dozvěděli jsme se tak z různých interview celou řadu novinek.

Bojí se příchodu PlayStation 5 nebo mají pro strach uděláno? Na to odpověděl Aaron Greenberg pro Kotaku:

"Ani ne. Jsme více posedlí našimi zákazníky než konkurencí. Myslím si, že Sony vystavěla skvělý byznys, mají silnou značku a zaslouží si od nás velké uznání za to, čeho všeho dosáhli. Na druhou stranu jsme pyšní na to, že máme nejvýkonnější konzoli na světě. Zároveň máme největší interní týmy studií a nepřestáváme inovovat s Project xCloud nebo uzavíráme nová partnerství, jako třeba s japonskými vývojáři (viz Final Fantasy na Xbox Game Pass, série Yakuza, Kingdom Hearts atd."

Generální manažer marketingu her v Microsoftu také řekl, že "sousedy z ulice" Valve nevnímají jako soupeře, nýbrž jako partnery. S uvedením Halo Reach PC a Age of Empires 2 remasteru na Steamu se prý teď řídí heslem, zda je nějaký krok výhodný pro koncové hráče nebo jen pro Microsoft.

Gears of War 5 se navzdory přítomnosti na službě Xbox Game Pass prodávaly lépe než Gears of War 4, prozradil Phil Spencer pro naše kolegy z Británie.

Šéf herních studií Matt Booty zase pro GamesIndustry utrousil, že natolik věří svému současnému lineupu her, že prý nemají sebemenší důvod cokoli z her si schovávat až pro příchod Xbox Scarlett. Připomněl také zpětnou kompatibilitu:

"Je potřeba zdůraznit, že když uvedu na trh novou konzoli, neznamená to, že bychom tím eliminovali předešlá zařízení z té samé rodiny. Když třeba někdo vytváří hru pro iPhone X, nebude se tvářit, jako by předtím starší modely iPhone 9, 8 a 7 neexistovaly".

Čili až dorazí na trh Xbox Scarlett, nadále budou podporovat také Xbox One S a Xbox One X. Hodlají k tomu přistupovat, jako by šlo o PC, čili že se obsah přizpůsobí výkonu daného hardwaru.

"Ano, budeme všem tvrdit, že Scarlett je tou nejlepší cestou k hraní a tím, co byste měli mít doma v obýváku. Současně však nezapomeneme, že existují i starší modely Xboxu a chceme se ujistit, že je budeme plně podporovat," dodal, aniž by specifikoval, kolik přesně let tato podpora bude ještě trvat a kdy skončí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments