Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Shenmue 3 se smí zrecenzovat až dva dny po vydání

+ startovní trailery.

Deep Silver se ani trochu nebojí vyslat tuto japonskou hru pro PC/PS4 na trh v hlavní předvánoční sezoně. Jak říká jejich šéf Klemens Kundratitz, letošní "mezi-generační" podzim je oproti loňsku velmi slabý na nové velké tituly, takže toto načasování neublíží, naopak může jedině prospět.

Zvláštní je jiná věc. Média ve Velké Británii, která review-verzi Shenmue 3 obdržela v předstihu, kupodivu nesmí publikovat recenzi v den vydání, tedy v úterý 19. listopadu, nýbrž až o dva dny poté, 21. listopadu.

Něco takového je velmi nestandardní a neznáme přesné motivy, které k tomu výrobce vedly. Ale už dávno neplatí nepsané pravidlo, že by snad něco chtěl tajit, nebo že když se embargo uvolní až v den vydání, že hra musí být špatná či závadná (viz vychvalovaný Star Wars Jedi: Fallen Order minulý pátek).

Paradoxem je, že americká média mají embargo odlišně stanovené už na úterý, takže verdikty se brzy dozvíme tak jako tak. A kdo Shenmue 3 podpořil na Kickstarteru, obdrží svůj klíč v těchto dnech, tudíž mu nic nebrání v sepsání recenze, když se k ničemu nezavázal, stejně jako lidé, kteří si hru standardně koupí v obchodech.

Níže dva startovní trailery, v angličtině a japonštině:

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Shenmue III

PS4, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments