Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 5 datum vydání prý 20. listopadu 2020?

+ údajná vyšší cena, později než Xbox Two?

Holandský web LetsGoDigital, který v minulosti měl správné informace o různých věcech týkajících se Sony, přinesl pár zajímavých drbů. Čerpají částečně z Twitter účtu PSErebus, který v předstihu věděl datum The Last of Us 2, takže může mít kontakty na těch pravých místech.

Takže: PlayStation 5 má podle nich údajně přijít na trh ve vybraných zemích dne 20. listopadu 2020, což trefně připadá na pátek.

Cenovka PS5 má být prý vyšší: 499 dolarů, tedy o 100 více, než na kolika začínala PS4 (stále mluvíme o doporučené maloobchodní ceně).

Ten samý zdroj nedávno tvrdil, že Xbox Two, aneb nástupce Xbox One X s pracovní přezdívkou Scarlett, prý dorazí dříve, už 6. listopadu 2020. I zde platí, že se nejedná o nějakou zaručenou či oficiální informaci, nýbrž jen spekulaci, byť od docela dobrého insidera.

Pouze spekulativní obrázek

PS5 má být dle názorů z 4Chan představena někdy v půlce února 2020 na . Jednou ze startovních her v listopadu se prý stane Gran Turismo 7, což opět nebylo těžké uhodnout i bez insiderských znalostí.

Někteří prý poukazovali na to, že by bylo fajn novou konzoli uvést začátkem prosince, na kdy připadají 26. narozeniny originální PlayStation, ale to se spíš nestane.

Zajímavé jinak je, že raní testeři Google Stadia vychvalují ty samé vlastnosti, na kterých bude stavět právě PS5: tedy možnost hrát okamžitě (bez downloadů či patchování), stahování jen té části hry, která vás zrovna zajímá, žádné nahrávací časy (loading), prý je u Stadia ještě rychlejší než SSD u PS4. Zkrátka koupíte si nějakou hru a hrajete ji jen o pár vteřin později.

Read this next