Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Horor od Kojimy vám měl posílat SMS a emaily od herních postav

Chce udělat nejděsivější hru žánru, ale bál se dodívat film.

Že chce Hideo Kojima dělat filmy, to už nějakou dobu víme. Stejně tak o záměru vytvořit příště, tzn. po Death Stranding, hororový titul.

Nyní se o něm objevily dvě zprávy, jedna neoficiální a jedna oficiální.

Ten zrušený Silent Hill pro Konami, který známe z Gamescom dema P.T., prý měl obsahovat inovativní prvek, s jakým snad může přijít jen osobnost tohoto kalibru.

Hra prý po vás měla před začátkem hraní chtít podepsat jakousi smlouvu či souhlas, ve které ji dovolíte, aby s vámi měla interakce ve skutečném světě.

Například vám v ní herní postavy měly posílat SMS na váš mobilní telefon či emaily na vaši skutečnou adresu. A to i v době, kdy ji zrovna nehrajete. To by bylo velmi vtahující do děje, zároveň však i poněkud otravné.

Prozradila to na Twitteru Alanah Pearce, bývalá redaktorka IGN a nynější autorka Inside Gaming, která to prý zaslechla od kolegů v práci.

Druhá související věc pochází již přímo od Hideo Kojimy.

Legendární japonský designér chce společně se studiem Kojima Productions udělat nejděsivější horor všech dob, proto tedy hodlá sledovat filmy z tohoto žánru, aby probudil svou hororovou duši.

Prý si za tím to účelem dříve kvůli P.T. půjčil thajský horor The Eye, ale nebyl schopen ho dokoukat, protože se příliš bál. Nyní to nicméně chce zkusit znovu.

Vtipné je, že Kojima si vzal v půjčovně pouze samotný DVD disk (kdo to ještě v roce 2019 dělá?) a nikoli jeho krabičku, kterou považoval za moc strašidelnou.

Read this next