Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chcete, aby ve FIFA 20 byla celá česká liga? Za měsíc bude

Zatím stahujte přídavek pro loňský ročník.

Chybí vám česká liga - tedy FORTUNA:LIGA - ve hře FIFA 20? Zhruba za měsíc se jí dočkáte. Nebude to ale od oficiálních tvůrců Electronic Arts, ale od velkého domácího fanouška, který během práce, starosti o manželku a děti stíhá ještě vytvořit přídavky pro svojí oblíbenou hru.

FORTUNA:LIGA pro FIFA 20 se momentálně připravuje, a tak si můžou hráči stáhnout momentálně pouze nejnovější verzi pro o rok starší hru FIFA 19, která obsahuje jen tři české týmy.

Nevelký balík (30 MB) pro FIFA 19 v aktuální verzi 2.0 zahrnuje FORTUNA:LIGU, MOL Cup, postupy do evropských poháru (2 týmy Liga Mistrů a 3 týmy Evropská liga), ženskou reprezentaci ČR. Plánuje se do ní ještě velký update, který bude obsahovat sestavy v hlavních ligách, fotky všech ČR ligy hráčů, opravení chyb na dresech a drobných bugů. Download zde.

První česká liga je dosazena místo švédské ligy, a tak je systém ligy hraný na 30 zápasů. MOL cup a postupy do Evropy jsou takové, že do Ligy Mistrů postupují dva první týmy a do Evropské ligy vítěz a třetí a čtvrtý tým v lize. Všechny týmy mají aktuální dresy a loga.

Verze 3.0 vyjde do Vánoc. Co bude obsahovat? Doplněné fotky všech hráčů. Opravené chyby, které hráči našli. Budou aktuální všechny ostatní ligy ve hře. A také správné všechny vlajky a tabule v hledišti.

Nesmíme ale zapomenout, že se jedná o neoficiální updaty, které vytváří pouze jeden fanoušek (pár dalších fandů mu pomáhá), a tak k instalaci potřebuje ještě pár věcí, které si bez problémů můžete stáhnout. Během hraní s těmito updaty nesmíte být pro FIFU online (tedy Origin - stahovací službu PC - musíte mít Offline).

A teď k plánovanému velkému balíku pro FIFA 20. Tím, že je hra velmi podobná předchozí hře (FIFA 19), tak práce na patchi už začala a česká první liga bude připravena ve stejný čas, kdy vyjde poslední plánovaný velký balík pro FIFU 19. Tedy 1. ledna 2020 a bude nabízet stejné vlastnosti jako verze přídavku 3.0 pro FIFA 19.

Později do konce dubna 2020 se plánuje další verze, s aktuálními soupiskami po ukončených přestupech. Nově přibude 2. česká liga. Není to slíbeno na sto procent, ale autor se pokusí do hry dostat i nový herní systém české ligy a upravit MOL Cup.

Autor modifikace se jmenuje Roman Hovorka a o sobě říká: "Sérii FIFA hraji od ročníku FIFA 97. Moje hraní fotbalu na PC ale začalo na hře Sensible World of Soccer. Od doby, kdy se začalo vydávat CSEP (česká liga pro hru FIFA), jsem si tento patch vždy vyhledal a nainstaloval. Hrál jsem i Total Club Manager, kde jsem vydal i češtinu v ročníku."

V roce 2015 udělal Celtian patch pro FIFA, který se nedal hrát v kariéře, ale jen přáteláky. I když neměl žádne zkušenosti s programováním nebo něčím podobným, ponořil se na dva měsíce do brouzdání na internetu a učil se, sledoval videa atd. Způsobem pokus-omyl zkoušel, co vše jde nastavit a dělal vše třeba i týdny, klidně i stokrát, než to fungovalo. Nakonec se naučil nastavit ve FIFĚ vše, co se dalo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 19

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

FIFA 20

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

About the Author

Redakce

Contributor

Comments