Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

1,3 milionu prodaných krabicovek během Black Friday v Británii

Zamíchalo žebříčkem.

Stát se tohle u nás, mohli bychom si výskat a ze všech lidí dělajících v herní branži by byli milionáři. Bohužel český trh je o tolik menší, že je vůbec těžké odhadovat, jestli tisíckrát či "jen" stokrát.

Ve Velké Británii se během Black Friday prodalo neuvěřitelných 1,3 milionu kusů fyzických her.

Zjistil to sesterský web GamesIndustry, který poukazuje na fakt, že oproti loňskému roku došlo k poklesu o čtvrtinu.

Výprodeje samozřejmě zamávaly hitparádou. Nejen ve smyslu některých přeceněných navrátilců či přibalení ke konzolím (případ zejména Sea of Thieves), ale i v souvislosti s nedávnými tituly.

Třeba o Star Wars Jedi: Fallen Order byl během Black Friday takový zájem (i díky přibalení ke konzoli od Microsoftu), že zařídil nárůst počtu kusů o třetinu oproti předešlému týdnu. A samozřejmě u Call of Duty to bylo ještě více, o 86 procent, což mu zajistilo druhou příčku, byť na FIFA 20 to nestačilo.

Pro PS4 se v Británii prodalo půl milionu krabicovek, Xbox One něco přes 400 tisíc krabicovek a pro Switch 361 tisíc kusů. Z toho vyplývá, že PC krabicovky už tvoří naprostou minoritu.

Do hitparády se také vrátily hry pro PlayStation VR, opět díky snížení jejich ceny. Mluvíme o PlayStation VR Worlds, Astro Bot Rescue Mission, Skyrim VR a Resident Evil 7. Nelze se tedy divit, že nedávné premiéry jako Football Manager 2018 či Shenmue 3 z TOP 40 úplně zmizely.

Read this next