If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Některé PS5 startovní hry prý nebudou fungovat na PS4

Bude takto Sony nutit k upgradu?

Začíná být malinko jasnější, co možná myslel šéf Sony Jim Ryan tím, že chtějí zařídit přechod hráčů z PS4 na PS5 v bezprecedentním tempu a rozsahu.

Některé first-party tituly pro start PlayStation 5 prý nebudou cross-gen, čili nerozjedete je na PlayStation 4, starší generaci konzole. Důvodem samozřejmě je, že musí existovat pádný důvod, proč lidé budou chtít přejít na PS5 namísto vyčkávání na později u PS4.

Redaktor Kotaku jménem Jason Schreier, který obvykle mívá dobré zdroje, to řekl v jejich podcastu Kotaku Splitscreen. K poslechu je celý zde.

Sony si je dle svých slov dobře vědoma toho, že mnozí majitelé PS4 jsou velmi vášniví a zapálení do míry, jaká nebyla k vidění u minulých generací konzolí.

Přechod na PS5 považují v Sony za svůj hlavní úkol pro rok 2020, aby ho uchopili správně a proběhl hladce.

Nicméně není nutné se bát, všechny hry z příštího podzimu od ostatních výrobců, jako třeba nový Assassins Creed či Batman, budou dle Schreiera k dispozici jak pro PS5, tak i v old-gen verzi pro PS4.

To, o čem mluvil, mají být ty nejlákavější PS5 tituly od interních studií Sony. V úvahu tady připadá například pokračování Horizon Zero Dawn, God of War či Gran Turismo, ale v tuto chvíli není nic jistého, je to jen spekulace.

Pokud by se to potvrdilo, bylo by to pro hráče do určité míry přínosem, protože by tyto exkluzivity PS5 nebyly drženy zpět bráním ohledů na starý hardware PS4 a vývojáři by se u nich mohli pořádně rozjet.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments