If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhalení Prologue od tvůrců PUBG a Nine to Five od bývalého šéfa Remedy

Obě chtějí přinést svěží myšenky do stříleček.

Na nočních The Game Awards 2019 byly oznámeny hned dvě střílečky, které chtějí změnit zažité pořádky a pokusit se o pořádné inovace.

Předně Prologue od tvůrců slavného PUBG, nová značka od PlayerUnknown Productions a Brendana Greeneho.

Jejich cílem je prozkoumávat nové nápady, experimentovat, zkoušet nové technologie a herní zážitky. S tímto projektem hodlají převést myšlenky do reality.

"Šanci vyrobit něco unikátního v globálním měřítku, co je jiné než žánr Battle Royale, dostanete jednou za život. Chci ji chytit za pačesy a poskytnout hráčům pamětihodné zážitky pokaždé, když začnou hrát," uvedl tvůrce.

Zatím tu máme krátký teaser a link na homepage.

Cover image for YouTube videoprologue

Podobné úmysly má bývalý šéf finského studia Remedy (Alan Wake), Matias Myllyrinne, byť zatím je pouze ve fázi přijimání přihlášek do alfatestu.

S taktickou first-person střílečkou Nine to Five mu pomáhají autoři Max Payne, Arma 3 či Quantum Break. Vše platí investiční firma Kowloon Nights od Alexise Garavaryana z ID@Xbox a dle dřívější zmínky je možné, že půjde o Free-2-Play kousek.

V prostředí hry z blízké budoucnosti vše řídí všemocné korporace, které mají své armády a hráč pro ně bude pracovat coby žoldák.

Cílem je přinést do žánru svěží vánek a více se soustředit na týmovou souhru než na rychlé reflexy. Zápasy tří týmů složených vždy ze tří lidí budou vždy na tři kola s měnícími se úkoly. Výsledek každého kola bude mít dopad na to příští, čili vaše strategie se tomu budou muset přizpůsobit.

"Spousta moderních stříleček je příliš chaotická a záleží v nich na náhodě, tudíž si je tolik neužijete. Oproti tomu Nine to Five postavíme před hráče výzvu s kreativními novými mechanismy, které jim připomenou staré časy, kdy hráli s kamarády, našli si svou roli a společnými silami se snažili přechytračit soupeře," uvedli autoři.

Cover image for YouTube videoNine to Five - Official Teaser Trailer | The Game Awards 2019

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments