If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Časopis TIME zařadil Switch mezi nej vychytávky dekády

Oficiální tisková zpráva k ocenění.

S blížícím se koncem letošního roku se začínají objevovat různé žebříčky rekapitulující uplynulou dekádu z různých perspektiv. Zatímco někdo nabízí výběr těch vůbec nejlepších titulů nebo nejpamětihodnějších herních momentů za posledních deset let, světoznámý časopis TIME se zaměřil na různorodé technické vychytávky, které od roku 2011 nejvíce proměnily technologický svět. K radosti distributora Conquest se do výběru dostala i herní konzole Nintendo Switch.

Nintendo Switch konzole se po celém světě začala prodávat v březnu 2017 a právě za tento rok byla hybridní konzole japonské společnosti zvolena do prestižního výběru. O významu této unikátní videoherní konzole svědčí i skutečnost, že v seznamu najdeme produkty gigantů jako Apple, Tesla nebo Google. Jak sama redakce magazínu TIME uvádí, právě uvedení konzole Nintendo Switch bylo důležitým milníkem pro celé Nintendo, který může být považován za nejvýraznější příspěvek celému hernímu odvětví v dlouholeté historii společnosti. Taktéž je oceněna chytrá přenosnost zařízení, jež umožnuje hrát jak na cestách, tak i v pohodlí domova.

Redaktoři ani nezapomínají na širokou knihovnu her, ve které najdeme jak ty největší AAA tituly, tak i menší a nezávislé projekty. Nintendo Switch konzole je tak oceněna jako nejlepší herní konzole uplynulé dekády a zároveň jako myšlenka, která nejlépe ukazuje způsob, jak by hraní mělo vypadat.

Za přibližně dva půl roku, co je hybridní konzole Nintendo Switch na trhu, si našla přes 40 milionů majitelů. Ti si mohou vybrat z rozsáhlé nabídky titulů, kdy mezi ty nejhranější patří exkluzivní hry jako Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild nebo Splatoon 2. K tomu japonská společnost v uplynulých týdnech začala prodávat verzi Nintendo Switch Lite, jež je určena pro hraní v handheldovém režimu. I rok 2020 by měl být pro přenosnou konzoli úspěšný, kdy se očekává vydání her jako Dr. Kawashima Brain Training, Bravely Default II či Animal Crossing: New Horizons.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments