Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

War Thunder dostal švédské letouny a technologii raytracing

Aktualizace Northern Wind.

Společnost Gaijin Entertainment tento týden oznámila vydání velké obsahové aktualizace s podtitulem Northern Wind pro svou vojenskou online akční hru War Thunder. Ta označuje příchod nového švédského leteckého technologického stromu, prvních dvou švédských bojových vozidel a Skandinávií inspirované námořní mapy.

Jako obvykle, aktualizace také přináší desítky nových strojů pro všechny národy, jako první jihoafrické bojové vozidlo Rooikat Mk.1D nebo německý těžký křižník Admiral Graf Spee. Grafika War Thunderu je ještě o něco realističtější díky novému systému Ray Traced Global Illumination, fyzicky správné simulaci jisker a podpoře technologie HDR.

Proprietární systém Ray Traced Global Illumination představila firma Gaijin Entertainment na zahajovací akci NVIDIA GeForce RTX na Gamescomu 2018. Poskytuje škálovatelné globální osvětlení v reálném čase pro velké scény a již bylo implementováno v Cuisine Royale, další online hře od Gaijin Entertainment. Aktualizace „Northern Wind" přináší tuto technologii do War Thunder na PC (s NVIDIA GeForce RTX nebo ve střední kvalitě na jakékoli grafické kartě DirectX 11) a Xbox One.

Ray Traced Global Illumination zajišťuje, že osvětlení ve hře je realistické, pohlcující, přirozené, ale také, že vyhovuje denní době a počasí na mapě. Tento systém reaguje na herní události, jako jsou exploze a ničení objektů tak, aby byly stíny vykresleny správně a v reálném čase bez zásadního dopadu na výkon. Uživatelé Xbox One a PC také dostali podporu technologie HDR, která poskytuje jasnější světelné efekty a širší škálu barevných detailů.

Watch on YouTube

Švédsko je jednou z mála zemí na světě, která vyvíjí a vyrábí moderní vojenskou techniku, která je na stejné úrovni jako arzenál globálních mocností. Letecký strom Švédska ve War Thunderu začíná jednoduchým předválečným stíhacím letounem J6B Jaktfalken II („raroh") ze Svenska Aero AB a dostává se až k proudovým stíhacím strojům J32B Lansen od Saabu z 50.let. Dvě švédská bojová vozidla představená v aktualizaci - bezvěžový tank Strv 103 a experimentální švédské samohybné dělo SAV 20.12.48 - slouží jako první pohled na budoucí sestavu švédských bojových vozidel, která dorazí v jedné z následujících velkých aktualizací.

Jak jste si možná všimli, do War Thunderu postupně přibývají větší a větší lodě, takže nový těžký křižník Admiral Graf Spee, známý také jako „kapesní bitevní loď" díky dvojici mocných trojitých 283mm věží, je logickým krokem směrem k bitevním křižníkům, které dorazí v budoucnu.

Úplný seznam novinek a vylepšení z aktualizace Northern Wind najdete na oficiálních webových stránkách zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

War Thunder

PS4, Xbox One, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments