If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odpískána předělávka prvního Red Dead Redemption do dvojky na PC

Take 2 vyčíslili škody, prý se ublížilo budoucí PC konverzi jedničky.

Bylo by bláhové až naivní domnívat se, že to může dopadnout nějak jinak. Autoři v létě oznámeného projektu s něčím takovým museli automaticky počítat. Přesto je to, zdá se, zarazilo a překvapilo.

Vydavatel Take 2 podal žalobu k soudu v New Yorku na autora modifikace Red Dead Redemption: Damned Enhancement a deset jeho pomocníků za dva projekty. Jednak že hodlali importovat mapu z prvního dílu RDR do druhého dílu na PC. A zadruhé že chtěli vzít soubory z GTA5 na PC a RDR1 do graficky vymazlené upravené hry na počítače..

Podle nich plánovali neautorizovanou distribuci souborů, která by dramaticky změnila obsah hry patřící Take 2. Autory prý obeslali varováním už v září, ale údajně nereagovali.

Přitížilo jim to, že nešlo pouze o nadšenectví a hobby, nýbrž o zamýšlený komerční projekt, který sháněl finanční příspěvky na mod na Patreonu a Steamlabs.

Žaloba je velmi detailní (PDF) a přináší dokonce i screenshoty z Discordu, YouTube videí a živých vysílání, v nichž modder údajně odmítal podrobit se žádostem od držitele práv.

Take 2 tvrdí, že projekt jim způsobil škodu ve výši 500 tisíc dolarů, protože lidé, kteří si chtěli koupit RDR2, prý byli motivováni a instruováni k pořízení jedničky na Xbox 360 a jejímu zkopírování na počítače, což mělo poškodit odbyt nové hry i "budoucí konverze RDR1 na PC" (nic takového dosud nebylo oficiálně oznámeno, asi jen výrok právníků neznalých věci).

Více na GTAForums.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments