If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 5 logo se stalo nejvíce oblíbeným na Instagramu

Z kategorie her + slib Sony, už 5 miliard her pro PlayStation?

Jak se dopředu předpokládalo, Sony ještě na veletrhu CES novou konzoli, plánovanou na letošní Vánoce, plnohodnotně neoznámila. To se dle jejích slov stane až v příštích měsících (spekuluje se o únoru).

Přesto si tam připsala jedno prvenství, se kterým možná ani sama nepočítala.

Oficiální logo PlayStation 5, které tento týden v Las Vegas poprvé ukázala, se stalo nejvíce oblíbeným na sociální síti Instagram (když se berou v potaz jen oficiální účty výrobců her a nikoli influenceři).

Za úvodní dva dny tam nasbíralo přes pět milionu lajků a 136 tisíc komentářů, což je více, než kolik mělo loni na jaře propojení Fortnite s Avengers (2,7 milionu lajků).

Pouhé PS5 logo tak bylo populárnější, než příspěvek kompletně odhalující Xbox Series X před měsícem, který dokázal udělat "jen" milion lajků. Pro představu, takové obaly FIFA 19 či FIFA 20 běžně mívají milion a půl lajků.

Sony samozřejmě měla výhodu v tom, že má na PlayStation účtu na Instagramu přes 22 milion odběratelů, dvakrát více než Xbox a čtyřikrát více než Nintendo. Logo také CNET v komentáři považuje za největší událost celého veletrhu.

Šéf Sony Jim Ryan na pódiu CES 2020 slíbil sto milionům fanoušků (majitelů PS4), že jim na PS5 dodají to největší a nejlepší z hlediska obsahu, s unikátními zážitky a v bezprecedentní rychlosti.

"Už dříve jsme avizovali několik klíčových vlastností PS5 hardwaru, které byly vyvinuty a šité na míru tak, aby naši platformu odlišily. Včetně technologií budoucnosti jako ultrarychlý SSD, 3D audio, Ultra HD Blu-Ray a zbrusu nový ovladač s haptickou odezvou a adaptivními triggery. Díky tomu PS5 inspiruje vývojáře, aby vytvořili rozlehlé světy s novými herními zážitky, které vtáhnou více než cokoli dříve tím, jak vypadají, zní a čím na vás dýchnou."

Vše se děje v době, kdy se mohlo prodat celkově už 5 miliard her pro všechny generace PlayStation. Spočítali to, resp. odhadují na GTPlanet při čerpání nového údaje z CES, že se už prodalo 1,15 miliardy kusů PS4 her.

Má se za to, že na PS1 se prodalo 962 milionů her, na PS2 1,54 miliardy her, na PS3 999 milionů, na PSP 330 milionů a na VITA 40 až 60 milionů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments