If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Demo Final Fantasy 7 Remake prý až v den vydání

Co se vyzobalo z jeho úniku?

Na přelomu roku z toho byla velká kauza. Ve veřejném výpisu nejnovějších aktualizací PlayStation Network se totiž nečekaně objevilo a dalo stáhnout demo Final Fantasy 7 Remake.

Dle některých názorů museli lidé použít podvrženou IP adresu nebo Sony trestuhodně nijak nechránila soubory, resp. nevyžadovala přihlášení pro download do běžného PC s Windows. Každopádně ke spuštění dema bylo potřeba mít debug verzi PS4 či modifikovanou konzoli, to však nezabránilo úniku nahrávek na YouTube, kde se na ně mohl podívat kdokoli.

Předpokládalo se, že Square Enix demo oznámí či vypustí někdy v těchto dnech, leč dle zjištění GameSpotu nebude venku dříve než 3. března.

Zájmem samozřejmě je, aby hratelná ukázka s úvodem titulu nalákala ke koupi plné verze (exkluzivně pro PS4), proto ho nechtějí uvolnit pro všechny již teď.

Podle ArsTechnica je demo podobné tomu z veletrhu E3 2019, leč mírně delší o několik nových filmových sekvencí.

Obsažené artworky odhalily některé postavy a jejich obleky, což fanoušci považují za spoiler. V hratelnosti se jinak oproti loňským videím nic nezměnilo, pořád to je akční RPG na Unreal Engine 4.

Plná verze hry by soudě dle vypreparovaných souborů mohla mít 18 kapitol a dohrání té úvodní trvalo 45 minut.

Jinak Square Enix připravují také nové MMO Final Fantasy XV pro mobily ve spolupráci s korejskými a čínskými studii (rovněž na Unreal Engine) pro uvedení na globální trhy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII Remake

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments