Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resident Evil 3 remake bez rozdílných konců a Mercenaries módu

Ale s více prozkoumáváním a ovladatelným Carlosem.

Britský Oficiální PlayStation magazín schrastil nové informace o dubnovém remaku Resident Evil 3. Některé jsou pozitivní, jiné už o něco méně.

Herní svět bude otevřenější než v původní hře. Nemáme čekat úplně otevřené prostředí jako ve Skyrimu, ani možnost vstoupit do kterékoli budovy, ale budete mít údajně větší svobodu v prozkoumávání ulic, obchodů, nemocnice, kanceláří Raccoon Press atd. Jen musíte myslet na to, že za každým rohem něco číhá.

Dále, Carlos Oliveira bude ovladatelný a sehraje větší roli než v předloze. Podobně jako v RE2 tedy zřejmě Capcom přidá do remaku nějaké nové pasáže, které dříve chyběly. Carlos byl jednou z hlavních postav v klasice z 1999 na PS1, kdy pomohl přežít Jill Valentine nastalý chaos ve městě.

Nemesis použije vylepšenou verzi umělé inteligence, která byla vyvinuta pro Tyranta v RE2 remaku. Autoři si prý pro sebe Nemesis vytvořili v reálné velikosti, aby mohl být naskenován přes photogrammetry. Nemesis nebude mít žádné restrikce, na rozdíl od Mr. X, který vás pronásledoval jen v policejní stanici, což má učinit hru ještě intenzivnější.

Vrátí se také zmutovaní červi a značnou úlohu sehraje naslouchání zvukům, které vám napoví o blížících se hrozbách.

A teď ty horší věci: zapomeňte na různé konce hry. V remaku už nebude zahrnuta mechanika s akčními volbami, která zobrazila rozdílné sekvence poté, co jste překonali určité nebezpečí.

Ani tu nenajdete režim Mercenaries. To byla v původní hře minihra, která dovolila projít vybrané sekce města za jiné postavy a s přísným časovým limitem, přičemž za odměnu jste dostali body. Mercenaries tu nahradí přibalení samostatné multiplayerové hry Project Resistance.

Celkově má být předělávka trojky více "zremixovaná" než minule v případě dvojky. Co si pod tím představit? Nejen nové pasáže, ale také redesign postav, třeba ten Carlos bude mít trochu jinou osobnost. Bude se starat o lidi, kteří jsou s ním, a občas poví nějaké vtipy.

Read this next